4 Απρ 2020

Κορωνοϊός: Στις 130.000 έφτασαν οι αιτήσεις για το επίδομα 800 ευρώ

Στις 130.000 έφτασαν οι αιτήσεις των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση
του κορωνοϊού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τη λήψη της αποζημίωσης ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, αφού ενημερωθούν από τον εργοδότη τους πως τους δήλωσε στην «Εργάνη», συμπληρώνουν τον αριθμό πρωτοκόλλου, τα στοιχεία τους και το ΙΒΑΝ για να πληρωθούν απευθείας από το κράτος το επίδομα των 800 ευρώ που δικαιούνται.


Από σήμερα, μπορούν να κάνουν δήλωση και οι εργαζόμενοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 3, αύριο οι εργαζόμενοι των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 4 κοκ.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να υποβάλουν δήλωση και τις επόμενες μέρες καθώς η προθεσμία για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή εκπνέει στις 10 Απριλίου.

Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ λήγει στις 30 Απριλίου.

Όσοι εργαζόμενοι με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2 δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ή οι εργοδότες τους δεν υπέβαλαν εγκαίρως τη Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων στο σύστημα «Εργάνη», θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν τη δική τους δήλωση μετά τη λήξη του πρώτου γύρου αιτήσεων, δηλαδή μετά τις 10 Απριλίου στη διάρκεια της παράτασης της προθεσμίας που αναμένεται να δοθεί.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν και όσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου, καθώς βάσει των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) δικαιούνται εκτός από το επίδομα ανεργίας και το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού δικαιούνται και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου οι οποίες λύθηκαν πρόωρα, εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη