3 Απρ 2020

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους και τους επόμενους μήνες

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το επίδομα των 800 ευρώ για τους επόμενους δύο
μήνες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι αν δεν τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού στα τέλη του Απριλίου, θα διευρυνθεί η χρονική περίμετρος των οικονομικών μέτρων για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.


Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η πρώτη δόση των 800 ευρώ θα πιστωθεί στους δικαιούχος μέχρι τις 15 Απριλίου και υπογράμμισε ότι δόθηκε παράταση μέχρι τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις να υποβάλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

«Έχουν ενταχθεί στο μέτρο 450.000 επιχειρήσεις στην ΕΡΓΑΝΗ και θα αυξηθεί ο αριθμός με τη διεύρυνση της περιμέτρου των επιχειρήσεων», ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης.
«Θα καλύψουμε όσους απολύθηκαν τον Μάρτιο»

Σχετικά με τις απολύσεις, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι όσοι απολύθηκαν στο διάστημα 1 έως 20 Μαρτίου θα καλυφθούν με τα 800 ευρώ είτε παίρνουν ταμείο ανεργίας είτε όχι.

«Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε», συμπλήρωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός ως προς τις αντοχές της οικονομίας.

«Διατηρούμε καύσιμα για να επανέλθει η οικονομία», είπε και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείωσης μισθών ή συντάξεων.

Επίσης, για το φόβο έκρηξης της ανεργίας ξεκαθάρισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία», κατέληξε ο Γιάννης Βρούτσης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη