14 Απρ 2020

Χαοτικές ανατροπές στη Συρία: «Εμφύλιος» Τούρκων-τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Ανατρέπονται ξανά οι συμμαχίες στη Συρία – Ακόμα και οι τζιχαντιστές στρέφονται κατά της Άγκυρας.



Ανατίναξη αγωγού φυσικού αερίου στα νότια της επαρχίας Χασάκα είχαμε σήμερα από άγνωστους μαχητές, αναφέρει ο ξένος τύπος επικαλούμενος διάφορες τοπικές πηγές, ενώ παράλληλα έχουμε σφοδρή σύγκρουση τουρκικών δυνάμεων και Σύρων ισλαμιστών.

Εξέγερση Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη: Απαιτούν χρήματα από την Άγκυρα (Βίντεο)

Άγνωστοι προκάλεσαν μεγάλη έκρηξη στον κύριο αγωγό φυσικού αερίου της πόλης Αλ-Σαντάντι ένα χωριό που βρίσκεται στα νότια της συριακής επαρχίας Χασάκα, ενώ στην περιοχή αυτή υπάρχει κοντά μια αμερικανική στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με το BulgarianMilitary.com στις 5 Απριλίου στην ίδια περιοχή μια φάλαγγα του αμερικανικού στρατού έφτασε με στρατιωτικό εξοπλισμό και υλικό, ενδεικτικό του υπόγειου πολέμου που υλοποιείται για τα κοιτάσματα στη Συρία.

Την ίδια στιγμή στο Ιντλίμπ ξέσπασαν μεγάλες συμπλοκές μεταξύ των Σύρων ισλαμιστών της πόλης και της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Το τουρκικό κράτος έστειλε δυνάμεις της μονάδας αυτής στη Συρία για πρώτη φορά, προκαλώντας ερωτηματικά για τα σχέδια της Άγκυρας, τα οποία φτάνουν μέχρι και την μελλοντική προσάρτηση συριακού εδάφους όσο παράλογο και αν ακούγεται αυτό για πολλούς.

Ο τουρκικός στρατός κατέστειλε μια μαχητική διαμαρτυρία σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Συρία, σήμερα, μετά από μια επίθεση μελών συριακών οργανώσεων που δεν υπακούουν πλέον στα τουρκικά κελεύσματα στο Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με αναφορές, ο τουρκικός στρατός αντιμετώπισε μια μεγάλη διαμαρτυρία κατά μήκος της εθνικής οδού M-4 (Χαλέπι-Λατάκεια), αφού πολλά μέλη της οργάνωσης Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS) έριξαν πυρά κατά τουρκικής στρατιωτικής περιπόλου.

Κανένας Τούρκος στρατιώτης δεν τραυματίσθηκε μετά το περιστατικό με τους μαχητές της ομάδας Hay’at Tahrir Al-Sham, ωστόσο το όλο θέμα προκάλεσε μια βαθιά ρήξη με την τουρκική πλευρά.


Πρόκειται ουσιαστικά για τα προεόρτια διάσπασης των σχέσεων μεταξύ Τούρκων και Σύρων ισλαμιστών που θέλουν να κάνουν κουμάντο στην περιοχή, κάτι το οποίο φυσικά δεν υπάρχει πουθενά στα σχέδια τη Άγκυρας.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η Ρωσία εντατικοποίησε τη μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων και όπλων στη χώρα, με τη μεταφορά μονάδων πυροβολικού, αρμάτων μάχης πυραυλικών συστημάτων και θωρακισμένων οχημάτων.

Στις αρχές Μαρτίου, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέληξαν σε συμφωνία με την οποία τέθηκε σε ισχύ μια μακρά κατάπαυση του πυρός στη ζώνη απαγόρευσης της κλιμάκωσης του Ιντλίμπ.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε στην συνέχεια ότι εάν οι αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις δεν αποχωρούσαν από τη χώρα, η Δαμασκός θα χρησιμοποιούσε ωμή βία, και αυτό βλέπουμε με διαλείμματα έως σήμερα, ενώ κάθε μέρα που περνάει οι Τούρκοι δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο ως κατακτητές, προκαλώντας όλους τους Σύρους.

Η Άγκυρα εκμεταλλεύθηκε τους Σύρους Τζιχαντιστές οι οποίοι ήθελαν εξουσία στην περιοχή ως γηγενείς κάτοικοι, κάτι το οποίο φυσικά η τουρκική πλευρά δεν αποδέχεται διότι πολύ απλά έχει τα δικά της ύπουλα αλλά γνωστά πλέον σχέδια, που φτάνουν στην προσάρτηση, όπως είχαν κάνει και το 1939 με την επαρχία Χατάι ή καλύτερα Αλεξανδρέττα, η οποία ανήκε στη Συρία.



pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη