6 Απρ 2020

Ανοσία στην ανοησία δείχνει η δικαιοσύνη!

Απίστευτη ιστορία εν μέσω πανδημίας στο χώρο της δικαιοσύνης και απορούμε γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη ο υπουργός δικαιοσύνης!!!
Μία 76χρονη γυναίκα έλαβε την περασμένη εβδομάδα κατεπείγουσα κλήση για να
εμφανιστεί μέσα σε πέντε ημέρες σε Ειρηνοδικείο της πρωτεύουσας για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Ποια είναι η κατεπείγουσα υπόθεση για την οποία μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή μιας ηλικιωμένης; Μήνυση που κατατέθηκε μόλις πριν από δύο μήνες και αφορά σε ενδοοικογενειακή διαφορά , ήσσονος δηλαδή ποινικής απαξίας καταγγελλόμενες πράξεις .

Δείτε επίσης: Πότε πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές του ΕΦΚΑ - Τι γίνεται με την έκπτωση 25%
Και παρά το γεγονός ότι αποφασιστεί ,τουλάχιστον μέχρι τις 10 Απριλίου 2020 αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και δεν εκδικάζονται παρά μόνο επείγουσες υποθέσεις, η 76χρονη γυναίκα καλείται να δώσει τώρα εξηγήσεις σε προκαταρκτική εξέταση για πλημμελήματα.

Η ηλικιωμένη κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να πείσει την ειρηνοδίκη, η οποία σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας έστειλε την κλήση για την παροχή εξηγήσεων , ότι μία μετακίνηση της ίσως να έθετε σε κίνδυνο την υγεία της.

Τόνισε επιπλέον ότι, αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να συλλέξει το αποδεικτικό υλικό για να αντικρούσει τα όσα της προσάπτει ο μηνυτής της. Με κλειστά καταστήματα, όπως είπε, δεν μπορεί ούτε να φωτοτυπήσει τα έγγραφα που επιθυμεί να προσκομίσει ,ενώ άγνωστο είναι εάν και πότε θα της παραδοθούν οι βεβαιώσεις που θα ζητήσει από υπηρεσίες που κι εκείνες υπολειτουργούν αυτή την περίοδο.

Ωστόσο, το αίτημα της να μεταφερθεί η ημερομηνία της εξέτασης της μετά τη λήξη των αυστηρών μέτρων για τη διασπορά του κοροναϊού δεν έγινε δεκτό.

Η 76χρονη επιχείρησε να επικοινωνήσει και με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ο οποίος έδωσε τη σχετική παραγγελία, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη – τουλάχιστον επί του παρόντος – εφικτό.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη