22 Μαΐ 2020

Οριστικό τέλος στη φετινή Basket League-Πρώτος ο ΠΑΟ- Ουδείς υποβιβάζεται


Οι αποφάσεις, που προέκυψαν από τη συνεδρίαση της Λίγκας και τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία για την προσεχή σεζόν.
Οριστικό «λουκέτο» μπήκε στο πρωτάθλημα της Basket League, ενώ αναδείχτηκε πρωταθλητής, δεν υποβιβάζονται ομάδες και θα γίνει προσπάθεια να θεσπιστούν κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη σεζόν.
Όλα αυτά αποφασίστηκαν στο δ.σ. του ΕΣΑΚΕ. Συμφωνήθηκε η διακοπή του πρωταθλήματος, με τον τίτλο να καταλήγει στον Παναθηναϊκό και καμία ομάδα να μην υποβιβάζεται στην Α2. Το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας ήταν 13-1, με τον «τριφύλλι» να ψηφίζει λευκό για την ανάδειξη πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ απείχε από τη διαδικασία.
Από ‘κει και πέρα, αποφασίστηκαν και τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων για το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, τα οποία και θα είναι πολύ πιο αυστηρά με εκείνα που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα.
Συγκεκριμένα:
* Η εγγυητική επιστολή θα είναι ύψους 200.000 ευρώ. Ωστόσο, πάνω σ’ αυτό υπάρχει η σκέψη να κατατίθενται τα 60.000 ευρώ ως εγγυητική και τα υπόλοιπα 140.000 ευρώ θα μπαίνουν σε έναν άλλον λογαριασμό και εφόσον η ομάδα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, στις 31 Δεκεμβρίου θα μπορεί να το τραβήξει πίσω το συγκεκριμένο ποσό.
* Το άλλο κριτήριο για τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, θα είναι η κατάθεση ισολογισμού ύψους μίνιμουμ 800.000 ευρώ.
* Τέλος, στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα του γηπέδου, αλλά αυτό ενδεχομένως να μην εφαρμοστεί από την επόμενη περίοδο.
Όλα αυτά, θα πρέπει να τα καταθέσουν οι ομάδες στους φακέλους τους μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.
Μάλιστα, στη συνάντηση συζητήθηκε και άλλη μία σημαντική παράμετρος, αναφορικά με τις ομάδες της Α1 που δεν θέλουν να συνεχίσουν στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη σεζόν και κάνει λόγο για μπόνους εξόδου.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη