24 Μαΐ 2020

Ρώσοι πιλότοι κατά Τούρκων στη Λιβύη – Πανλιβυκό κάλεσμα Χαφτάρ: ”Πρέπει να συντρίψουμε τον Ερντογάν”

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Ηάφιξη ρωσικής κατασκευής αεροσκαφών

MiG-29 φαίνεται να αλλάζει σχεδόν όλες τις ισορροπίες στον πόλεμο της Λιβύης, προκαλώντας πρωτίστως πανικό στις δυνάμεις της Τρίπολης.

Η ενίσχυση του LNA με αεροσκάφη MiG-29, τα οποία είναι ευέλικτα μαχητικά μικρής εμβέλειας, σε συνδυασμό με την παρουσία βομβαρδιστικών Su-24 Fencer, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν βαρύτερα μεγάλα φορτία με βόμβες σε μεγαλύτερες αποστάσεις, θα κάνει πάταγο προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Και οι δύο τύποι είναι γρηγορότεροι και μεταφέρουν περισσότερα όπλα από τα μαχητικά L-39 που χρησιμοποιούνται ευρέως από τις αεροπορικές δυνάμεις του GNA.

Τα MiG θα βοηθήσουν στην κατάρριψη εχθρικών drone, αλλά και οι δύο τύποι είναι ευάλωτοι σε επίγειους αντιαεροπορικούς πυραύλους που έχουν κατασκευαστεί από τη Ρωσία και την Κίνα.

Η προέλευση και οι χειριστές των νέων ρωσικών μαχητικών του Χαφτάρ παραμένουν ωστόσο ένα αίνιγμα, για υτό το θέμα εμπειρογνώμονας σε στρατιωτικά θέματα Tom Cooper έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook ότι : «… είναι πιο πιθανό τα αεροσκάφη να ανήκουν στην ρωσική πολεμική αεροπορία η οποία και τα ελέγχει με όλους τους τρόπους”.

Σύμφωνα με το Forbes, ”ο LNA στερείται εκπαιδευμένου προσωπικού, εξοπλισμού και χρημάτων για την αποτελεσματική συντήρηση και λειτουργία σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, για αυτό αυτά τα αεροσκάφη θα πιλοτάρονται και θα συντηρούνται από Ρώσους αξιωματικούς ή Ρώσους μισθοφόρους πιλότους.”

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πηγές στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, όπως ισχυρίζεται η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 τα οποία προσγειώθηκαν (21/22 Μαΐου) στη Μισράτα, μετέφεραν αντιαεροπορικό σύστημα S-125 τα οποία η Άγκυρα προμηθεύτηκε από την Ουκρανία.


Δραματική δήλωση Χαφτάρ ενώ καταρρίφτηκαν τουρκικά drone



Ο Στρατηγός Χαφτάρ με μια δραματική δήλωση ανακοίνωσε ότι: ”Αν χαθεί ο πόλεμος, θα υποδουλωθεί η πατρίδα του στους Τούρκους”.

Πρόκειται για πανλιβυκό κάλεσμα για πόλεμο κατά των νέο-Οθωμανών που ορέγονται αυτοκρατορίες και μεγαλεία της εποχής του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, αλλά θα καταλήξουν στο τέλος σε πλήρη καταστροφή.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), ανακοίνωσε επίσης την κατάρριψη επτά τουρκικών drone από χθες, σε αυτό που ερμηνεύτηκε ως απάντηση στην προειδοποίηση της Άγκυρας, για «σοβαρές συνέπειες» εάν επιτεθούν οι δυνάμεις του στρατηγού σε τουρκικούς στόχους.

Λίγες ώρες μετά την απειλή της Άγκυρας, ο LNA ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα του κατάρριψε επτά τουρκικά αεροσκάφη σε διάφορες περιοχές σε λιγότερο από έξι ώρες.

Ο LNA ανακοίνωσε ότι τα drone των «Τούρκων εισβολέων» καταρρίφθηκαν στις περιοχές Qaryat και Abou al–Gharib νότια των πόλεων Bani Walid και Tarhuna, ενώ ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από τη Wishka.

Υπολογίζεται ότι έως 90 τουρκικά drone έχουν εξουδετερωθεί από τον LNA από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Τρίπολης τον Απρίλιο του 2019.

Ο LNA ανακοίνωσε επίσης την καταστροφή 20 τεθωρακισμένων οχημάτων της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) σε αεροπορική επίθεση στην πόλη της Γκάρι.

και ο Ερντογάν θέλει τα πετρέλαια στην Α.Λιβύη και πολλά άλλα τα οποία αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός.

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη