30 Μαΐ 2020

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, μετά την ανακοινωση του Υπουργείου Πολιτισμού για απευθείας ανάθεση εκ μέρους του των
εκδηλώσεων «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», εν μέσω πανδημίας του κορονοιού, παρά την κατακραυγή του θεατρικού κόσμου και ευρύτερα του Πολιτισμού, καταγγέλλει αυτήν την αδιαφανή διαδικασία επιλογής από την οποία απουσιάζει το σημαντικότερο και μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων δημιουργών και στηρίζει την αγωνία όλων των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα στην εργασιακή τους σχέση.

Καταγγέλλουμε επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού ότι δεν στήριξε οικονομικά τους πληττόμενους καλλιτέχνες και επιπλέον απέκλεισε τις Α.Μ.Κ.Ε. από συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε σημερινή ή μελλοντική προκήρυξη.

Ζητάμε να ακυρωθεί η απαράδεκτη ανάθεση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και να προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός, εδώ και τώρα!

Η Ε.Ε.Σ. ταυτίζεται απόλυτα με τις παρεμβάσεις πάνω σε αυτό το θέμα των ΠΟΘΑ, SupportArtWorkers, ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ «ΜΕΤΡΟΝ», ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΣΜΑ 450, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ και συνυπογράφει τα κείμενα τους.



ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη