30 Μαΐ 2020

Σόου Ερντογάν στον Βόσπορο για την άλωση της Κωνσταντινούπολης

«Γιορτάζει» από το πρωί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ετοιμάζεται πυρετωδώς για μια φιέστα με άρωμα
λαϊκισμού, μπροστά από την Αγιά Σοφιά με αφορμή την συμπλήρωση 567 ετών από την Άλωση της Πόλης.

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος ανακοίνωσε χθες προσκύνημα και ανάγνωση προσευχής μπροστά στην Αγιά Σοφιά, εμφανίστηκε σήμερα σε μπαλκόνι που έβλεπε το Βόσπορο, σημαίνοντας έτσι την έναρξη των εορτασμών. Με τα χέρια ψηλά, ο Ερντογάν χαιρέτησε από μακριά καράβια που έπλεαν στον Βόσπορο με τουρκικές σημαίες, ενώ κάποιοι τον χαιρετούσαν στρατιωτικά.


Αποδοκιμάζει την φιέστα Ερντογάν η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, από νωρίς το πρωί, κυβερνητικά χείλη αποδοκιμάζουν την φιέστα-πρόκληση του Τούρκου προέδρου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε μεταξύ άλλων πως «η φιέστα που ετοιμάζει ο Ερντογάν, ενοχλεί και είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών».

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ιστορικό ναό, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σχέση με την Τουρκία και λόγω της αντιμετώπισης της κατάστασης στον Έβρο τον Φεβρουάριο, αλλά και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. «Παρακολουθούμε, οποιαδήποτε πρόκληση αλλά εμείς πάντα θα προάγουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με βάσει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Στεφανής: «Μας ενοχλεί το σόου Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά»

Την ίδια ώρα, και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής αναφέρθηκε στην φιέστα του Τούρκου προέδρου, αναφέροντας πως «βεβαίως και μας ενοχλεί, αγγίζει το θρησκευτικό μας συναίσθημα, την πίστη μας», ωστόσο ο κύριος στόχος του δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η ίδια η Κωνσταντινούπολη όπου έχει γνωρίσει την ήττα δύο φορές ο Τούρκος πρόεδρος και επιθυμεί να αγγίξει το θυμικό των πολιτών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη