27 Μαΐ 2020

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα:Το νέο σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία

Συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.


Οι τρεις γυναίκες στις οποίες υποθετικά αναφέρθηκε η 34χρονη Ιωάννα στην κατάθεση που έδωσε χθες, στην ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, φαίνεται πως έχουν ισχυρότατα άλλοθι.


Οι αναλυτές της Αστυνομίας μελετώντας βίντεο πολλών ωρών, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αδύνατη γυναίκα ηλικίας περίπου 35 ετών, πλησίασε το ασφαλιστικό πρακτορείο της λεωφόρου Θησέως με τα πόδια και γι’ αυτό χρησιμοποιούν τη μέθοδο της «τυφλής γωνίας».

Με απλά λόγια εκτιμούν πως η δράστις γνώριζε που δεν υπάρχουν κάμερες και ακολούθησε αυτό το δρομολόγιο για να κάνει το χτύπημα της «αόρατο».

Οι έμπειροι αστυνομικοί λοιπόν ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή. Δηλαδή έχουν χαρτογραφήσει τη διαδρομή που ακολούθησε, εντοπίζοντας τα σημεία όπου δεν υπάρχουν κάμερες αναζητώντας πιθανές κατευθύνσεις διαφυγής.

Έχουν δε, ελεγχθεί ακόμα και οδηγοί ταξί που προσέγγισαν στο σημείο μισή ώρα πριν την επίθεση, αλλά και περίεργα οχήματα χωρίς όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Στη μισή και πλέον ώρα που μίλησαν μαζί της διέκριναν ότι η Ιωάννα θέλει να τους βοηθήσει, όμως είναι ακόμα σε σύγχυση. Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιός βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Οι αστυνομικοί, ερευνούν και το ενδεχόμενο, πραγματικά να μην γνώριζε τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι για να διαλύσει το όμορφο πρόσωπό της και όχι γιατί βρίσκεται σε σύγχυση.

Έτσι, δεν αποκλείεται και το σενάριο η μασκοφόρος να πληρώθηκε από την ηθική αυτουργό, η οποία είναι γνωστή της και θα την αναγνώριζε. Να πρόκειται δηλαδή για επαγγελματία που έλαβε ένα μεγάλο ποσό για να εκτελέσει την εντολή ρίχνοντας το θειικό οξύ χαρίζοντας παράλληλα στην ηθική αυτουργό ένα ισχυρότατο άλλοθι.

Σε αυτή την περίπτωση το έργο των αστυνομικών γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο.
Κρίσιμο το επόμενο χειρουργείο για την 34χρονη

Την ίδια ώρα η 34χρονη αναμένεται να υποβληθεί σε ένα ακόμη χειρουργείο. Σήμερα αναμένεται να μπει ξανά στο χειρουργείο για μια ακόμα κρίσιμη επέμβαση σχετικά με την βελτίωση των εγκαυμάτων της.

Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα η γιατρός της κ. Καλοφώνου, τα εγκαύματα της 34χρονης είναι βαθιά και ανησυχούν ιδιαίτερα τους γιατρούς για το πώς θα εξελιχθούν, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες επεμβάσεις, πιθανόν εφ’ όρου ζωής.
Άρση απορρήτου

Ελήφθη από τους αστυνομικούς η εισαγγελική έγκριση να προβούν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".

Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν συχνές επαφές, να ανασύρουν ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συλλέξει 15-20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας και κυρίως την προσέγγιση ή διαφυγή της με κάποιο όχημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη