21 Μαΐ 2020

Συνελήφθη μαροκινός τρομοκράτης που σχεδίαζε μακελειό στο "El Clásico" Μπαρτσελόνα-Ρεάλ

Μόλις ο COVID-19 τον ανάγκασε να χάσει τη δουλειά του ως σερβιτόρος στην παραλία της Βαρκελώνης, έκανε το τελικό βήμα και
ορκίστηκε πίστη.. η τρομοκρατική οργάνωση του ISIS
Ηισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν μαροκινό τζιχαντιστή που είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένο εναέριο drone για να βομβαρδίσει τον δημοφιλέστερο ίσως σε συλλογικό επίπεδο ποδοσφαιρικό αγώνα του El Clásico στη Βαρκελώνη.
Ο 34χρονος τρομοκράτης «μοναχικός λύκος» είχε αρχικά προγραμματίσει να στοχεύσει έναν αγώνα Βαρκελώνης-Ρεάλ Μαδρίτης στο Camp Nou με ένα drone "ζωσμένο" με εκρηκτικά. Ωστόσο, επειδή ο αγώνας ποδοσφαίρου είχε ακυρωθεί λόγω του κορονοϊού, ο Μαροκινός αναγκάστηκε να αλλάξει τα μεγάλα του σχέδια και να επιλέξει μια πιο παραδοσιακή επίθεση με μαχαίρι στους παρευρισκόμενους, αναφέρει ο El Periodico.
Ο ύποπτος, του οποίου το όνομα δεν έχει κυκλοφορήσει από τις αρχές, έχει ζήσει στην Ισπανία για δώδεκα χρόνια. Σύμφωνα με τις αρχές, για πρώτη φορά είχε έρθει σε επαφή με τον ISIS το 2015. Ωστόσο, μόλις ο COVID-19 τον ανάγκασε να χάσει τη δουλειά του ως σερβιτόρος στην παραλία της Βαρκελώνης, έκανε το τελικό βήμα και ορκίστηκε πίστη η τρομοκρατική οργάνωση.
Στις 8 Μαΐου, η Ισπανική Πολιτική Φρουρά συνέλαβε τον Μαροκινο άντρα μετά από αυξημένες επικοινωνίες μεταξύ του ιδίου και του μέντορά του στον ISIS, και αφού οι κινήσεις του σε όλη την πόλη έγιναν όλο και πιο ύποπτες
Μια πηγή κοντά στην υπόθεση, επικαλούμενη πληροφορίες από την Πολιτική Φρουρά, είπε σε δημοσιογράφους από το El Periodico ότι: «[ο ύποπτος] έσπασε τον περιορισμό σε τακτική βάση, περιπλανήθηκε στους δρόμους της Βαρκελώνης, προφανώς χωρίς σκοπό, σχεδόν πάντα στην περιοχή του El Raval. Είδαμε ότι ηχογραφούσε τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο ενώ έκανε αυτές τις περιηγήσεις. "
«Ήταν σε άμεση επαφή με ξένους τρομοκράτες, το FTF (Foreign Terrorist Fighters). Τον καθοδηγούσαν στο δρόμο και όσον αφορά στα πράγματα που μπορούσε να κάνει μέσα στην ατομική τζιχάντ για να εξαργυρώσει τον εαυτό του », σημείωσε η πηγή.
Πριν από τη σύλληψή του, ο μαροκινός τζιχαντιστής αναφέρεται ότι είπε στον μέντορά του στον ISIS: "Μία από αυτές τις μέρες θα πεθάνω. Θα είμαι μηχανή κοπής κρέατος. Δεν φοβάμαι." Αφού το άκουσαν αυτό, οι αρχές δεν είχαν καμία αμφιβολία σχετικά με την πρόθεση του Μαροκινού να διαπράξει βία.


Τα νέα έρχονται περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη ενός άλλου ριζοσπάστη Μαροκινού μετανάστη από την Πολιτική Φρουρά στη Βαρκελώνη. Αξιωματούχοι της Πολιτικής Φρουράς δήλωσαν ότι ο Μαροκινός μετανάστης ριζοσπαστικοποιήθηκε και ενεργοποιήθηκε με «εξαιρετικά εντυπωσιακό και ανησυχητικό τρόπο».
Εβδομάδες πριν από αυτό, η Πολιτική Φρουρά συνέλαβε έναν υποστηρικτή του ISIS εκ της Δυτικής Αφρικής που απείλησε τον Βασιλιά Φελίπε VI με σωματική βλάβη στα κοινωνικά μέσα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη