20 Μαΐ 2020

Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ημέρα.Η FEMA προετοιμάζεται με αντισεισμική άσκηση για Μέγα-Σεισμό 9 ρίχτερ ή μεγαλύτερο, στη ζώνη Κασκάντια.

Ρήξη τεκτονικής πλάκας Juan de Fuca. Τι θα είναι “Πότε” θα συμβεί και – όχι Εάν θα
συμβεί – Όταν ένας μεγάλος σεισμός και τσουνάμι χτυπήσει τη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών;

Οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε εύκολα να αντισταθμίσει το καταστροφικό τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού του 2004 σε κλίμακα και δύναμη.

Μια έκταση 700 μιλίων ακτής, από τη βόρεια Καλιφόρνια έως τη νότια Βρετανική Κολομβία βρίσκεται ακριβώς έξω από την εξαιρετικά ευμετάβλητη ζώνη Cascadia.

Όχι μόνο έχουν μεταφερθεί φορητά νεκροτομεία σε τέσσερις πολιτείες σε ό, τι φαίνεται να προετοιμάζεται για έναν μεγάλο σεισμό, στη σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης.

Τώρα η FEMA ετοιμάζεται επίσης για έναν επικείμενο μεγάλο σεισμό μεγέθους 8,0 έως 9,2 ρίχτερ στην ήδη κλειδωμένη και καθυστερημένη ζώνη Cascadia.


Μια νέα έκθεση προβλέπει ότι ένας μεγάλος σεισμός θα μπορούσε να σκοτώσει περίπου 13.000 ανθρώπους και να καταστρέψει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του Βορειοδυτικού Ειρηνικού.

Ακόμα πιο ενοχλητικό; Έχει καθυστερήσει.

Οι υπολογισμοί της FEMA δείχνουν ότι αυτοί οι τύποι σεισμών συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος του κόσμου, περίπου κάθε 240 χρόνια.


Το τελευταίο ήταν πριν από περισσότερα από 300 χρόνια, το 1700, όταν ένας σεισμός έστειλε ένα κύμα νερού 600 ποδιών μέχρι την Ιαπωνία.




Πρόσθεσε ότι πριν από το χτύπημα του μεγάλου σεισμού, υπάρχει ένα κύμα συμπίεσης που εντοπίζεται από τα ζώα.

«Τα ζώα αρχίζουν να ενεργούν πολύ περίεργα. Έχουμε δει αυτό να συμβαίνει πριν από τους σεισμούς », είπε ο Kaku. «Και μετά, ένα λεπτό, δύο λεπτά αργότερα, γίνεται ο σεισμός!»

Ο τεράστιος σεισμός, με μέγεθος έως 9,2,ρίχτερ μπορεί να διαρκέσει περίπου τέσσερα λεπτά, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, με ένα τσουνάμι μετά από περίπου 15 λεπτά αργότερα.


Ο Κάκου είπε ότι ανησυχεί ότι πολλοί από τους 70.000 κατοίκους στη δυνητική «ζώνη πλημμύρας» έχουν πολύ λίγη γνώση σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο.


Ο Shep ρώτησε τον Kaku αν θα ζούσε στο Northwest Pacific εάν είχε παιδιά.

«Θα το σκεφτόμουν δύο φορές», είπε, συμβουλεύοντας τους κατοίκους να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους σχετικά με την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης και τι να κάνουν σε περίπτωση σεισμού.


Η FEMA προειδοποιεί την Καλιφόρνια! Κατεβείτε από την ακτή! Ο σεισμός των 9( ή μεγαλύτερο)ρίχτερ είναι επικείμενος!


Ακόμα και η Νέα Μαδρίτη τριπλασιάστηκε σε σεισμούς! Προετοιμαστείτε τώρα !!

Η άσκηση θα προσομοιώσει έναν σεισμό μεγέθους 9,0 ρίχτερ κατά μήκος της ζώνης Cascadia, ακολουθούμενος από τσουνάμι.

Ένας τεράστιος σεισμός και τσουνάμι λέγεται ότι συμβαίνει κάθε 400-600 χρόνια, και τώρα καθυστερεί στην περιοχή.

Οι επιστήμονες εξέτασαν επίσης λεπτομερή σχέδια για την καταπολέμηση της απειλής κατά τη συνάντηση της Σεισμολογικής Εταιρείας της Αμερικής τον Απρίλιο.


Είπαν ότι νέες τεχνολογίες όπως τα drone που φέρουν κάμερα θα μπορούσαν να στέλνουν μηνύματα βίντεο εισερχόμενων κυμάτων.

Η απειλή ενός μαζικού σεισμού και τσουνάμι επικρατεί στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό για δεκαετίες.

Τώρα, οι ειδικοί το παίρνουν στα σοβαρά. Αυτό το καλοκαίρι, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (Fema) διεξάγει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας για να δει αν είναι έτοιμη για το χειρότερο.


Η δοκιμή θα προσομοιώσει έναν σεισμό μεγέθους 9,0 ρίχτερ κατά μήκος της ζώνης Cascadia, ακολουθούμενος από ένα τσουνάμι που θα μπορούσε να δημιουργήσει κύματα ύψους άνω των 50 ποδιών.


Τα χειρότερα σενάρια δείχνουν ότι περισσότερες από τις 1.000 γέφυρες στο Όρεγκον και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον θα μπορούσαν είτε να καταρρεύσουν είτε να καταστραφούν.


Ο κύριος παράκτιος αυτοκινητόδρομος, US Route 101, θα υποστεί σοβαρές ζημιές από το τίναγμα και το τσουνάμι.

Η κίνηση στο Interstate 5 – μία από τις πιο σημαντικές οδούς στο έθνος – πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξει το δρόμο λόγω μεγάλων ρωγμών στο πεζοδρόμιο.


Το Σιάτλ, το Πόρτλαντ και άλλες αστικές περιοχές θα μπορούσαν να υποστούν σημαντικές ζημιές, όπως η κατάρρευση των κατασκευών που είχαν κατασκευαστεί πριν από την ενημέρωση των κωδικών για να ληφθεί υπόψη ένας μεγάλος σεισμός.


Αυτό το καλοκαίρι η άσκηση , που ονομάζεται Cascadia Rising, θα δοκιμάσει για να δει πώς συνεργάζονται οι τοπικοί και κρατικοί ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης, η Fema και ορισμένες στρατιωτικές ομάδες.


Η προσομοίωση θα εκτελεστεί από τον Ιούνιο και θα χρησιμοποιήσει προηγούμενα συμβάντα για να βοηθήσει στον προγραμματισμό της μελλοντικής απόκρισης.


Τον Απρίλιο, ερευνητές που μίλησαν στην Ετήσια Συνάντηση της Σεισμολογικής Εταιρείας της Αμερικής (SSA), στο Ρίνο, Νεβάδα, ανέφεραν ότι τα σχέδια για τη διαχείριση του κινδύνου από τσουνάμι στη Δυτική Ακτή εξακολουθούν να εξελίσσονται.

Εν τω μεταξύ, οι γεωλόγοι αναζητούν στοιχεία για παρελθόν τσουνάμι στην περιοχή για να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τον κίνδυνο από τσουνάμι.

Υπάρχουν, για παράδειγμα, στοιχεία για συχνούς και μεγάλους σεισμούς και τσουνάμι που σημειώθηκαν τα τελευταία 2.000 χρόνια σε τμήματα των νησιών της Ανατολικής Αλεουτίας.


Οι σεισμοί στην περιοχή θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές επιπτώσεις τσουνάμι σε ολόκληρο τον Ειρηνικό, ειδικά στη Χαβάη και την Καλιφόρνια.

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε μάθει ένα σημαντικό ποσό σχετικά με τις πηγές σεισμού για τα τσουνάμι, υπάρχουν κενά στην κατανόησή μας για τα τσουνάμι του παρελθόντος, ειδικά τα προϊστορικά τσουνάμι», λέει ο Rick Wilson, ανώτερος γεωλόγος μηχανικών της Γεωλογικής Έρευνας της Καλιφόρνια.


Ο Γουίλσον, ο οποίος είναι επίσης συντονιστής επιστήμης για το Πρόγραμμα Ετοιμότητας για το Τσουνάμι στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας και τον μετριασμό των κινδύνων, σημείωσε ότι περισσότεροι από 440.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει παγκοσμίως από το 1850 ως αποτέλεσμα από το τσουνάμι.
amg-news.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ AMG-NEWS: Corfiatiko.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη