30 Ιουν 2020

Τα μαχητικά MiG-29 και F-16 εκτοξεύουν πυραύλους στα όνειρα του Σουλτάνου Ερντογάν;

Η τουρκική εκστρατεία για την κατοχή της Λιβύης μπορεί σύντομα να τελειώσει και να
αφήσει τον πανίσχυρο Σουλτάνο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – να μείνει χωρίς τίποτα.
Η θέση της Άγκυρας σήμερα δεν επικρίνεται πλέον. Ορισμένα κράτη αντιτάχθηκαν ανοιχτά στον Ερντογάν και τους μισθοφόρους του,που βοηθουν τη λεγόμενη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (PNC) στη Λιβύη. Η Αίγυπτος ήταν ένας από τους πρώτους που μετακόμισε από λόγια σε ενέργειες, το Κάιρο προμηθεύει όπλα και στρατιωτικούς ειδικούς τον Στρατάρχη Χάφταρ και τον Εθνικό Στρατό τη; Λιβύης (LNA).
Στις 7 Ιουνίου, η επίθεση στην πόλη Σύρτη ήταν αποτυχημένη λόγω αεροπορικών επιδρομών από άγνωστα αεροσκάφη που βομβάρδισαν συνοδεία δυνάμεων του PNS με την υποστήριξη της Άγκυρας, πριν από τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσαν εικόνες ρωσικών MiG-29 που φέρεται να μεταφέρθηκαν στη Λιβύη.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές που εμφανίστηκαν στον Ιστό, στις 22 Ιουνίου, η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία με F-16 πυροδότησε τις πρώτες της επιθέσεις σε θέσεις φιλοτουρκικών μισθοφόρων και μαχητών του PNS.
Αρκετά αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Sidi Barrani και κατευθύνθηκαν προς την πόλη Mισράτα.
«Θα μπορούσαμε να δούμε μερικά πυροτεχνήματα τη Δευτέρα το βράδυ! Αυτό μπορεί να είναι μια επίδειξη εξουσίας στην κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας », δήλωσε στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που παρακολουθεί την επιχειρησιακή κατάσταση στη ζώνη των συγκρούσεων.
Η Αίγυπτος έχει μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις στα σύνορα και είναι έτοιμη να επιτεθεί.
Πρόσφατα, η Αίγυπτος έχει συγκεντρώσει μια ισχυρή δύναμη στα σύνορα με τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών επίθεσης, τεθωρακισμένων και ναυτικών δυνάμεων.
Τα ελικόπτερα AH-64 Apache, μεταφέρουν μαχητές με CH-47 Chinook, Mirage 2000-5 και F-16 με βάση την αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία στο Sidi-Barrani κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη.
Σημειώστε ότι στις 20 Ιουνίου, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ,Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, έφτασε στη στρατιωτική βάση του Σίντι Μπαράνι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Λιβύης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού κράτους, ο στρατός επέδειξε τη μαχητική του δύναμη, τα μαχητικά MiG-29M2, Dassault Rafale, F-16 και Mirage-2000, AH-64 Apache, Ka-52 Alligator και Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα ανυψώθηκαν στον ουρανό.

Στο έδαφος, οι δυνάμεις εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων τεθωρακισμένων, έδειξαν τις ικανότητές τους.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη Λιβύη έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Αίγυπτο. Λόγω της άφιξης χιλιάδων μισθοφόρων και εξτρεμιστών στη Λιβύη, η άμεση επέμβαση σε αυτήν τη στρατιωτική σύγκρουση είναι πλέον νόμιμη.
«Οι πόλεις Σύρτη και Aλ-Τζούφρα της Λιβύης είναι μια κόκκινη γραμμή που η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να περάσει.
Εάν ο λαός της Λιβύης ζητήσει βοήθεια από τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου για να υποστηρίξει τον στρατό της Λιβύης, τότε είμαστε έτοιμοι », δήλωσε ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, απειλητικά.

Σύμφωνα με την ημερομηνία δημοσίευσης, η επίθεση με F-16 της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας σε συμμορίες της Λιβύης φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 2020. Την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής της αφρικανικής διοίκησης των ΗΠΑ των Ένοπλων Δυνάμεων, Stephen Townsend, έφτασε στην πόλη Zauru της Λιβύης.
Σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν “κλειστές” διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής του PNS, Fayez Sarraj, και τον επικεφαλής του “MVD” PNS, Fahti Bashaga. Το θέμα της συζήτησης ήταν η επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή.
Αλλά αν τα κράτη υποστηρίξουν το PNS, τότε η Γαλλία, η Ρωσία και πολλές αραβικές χώρες είναι ενάντια στην «κυβέρνηση» του Σαρράι και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λιβύη. Εάν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να υποστηρίζει το PNS και την Τουρκία, θα μπορούσε να χάσει συμμάχους στην Ευρώπη.
Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.
Και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αρχίσουν προκλητικά να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μην υποστηρίξουν τους μαχητές με στρατιωτικό εξοπλισμό, όπλα και μισθοφόρους, τότε ο Ερντογάν δεν έχει άλλη επιλογή.

Anton Orlovsky, ειδικά για τη “Ρωσική Άνοιξη”


https://rusvesna.su/news/1592937961
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη