4 Ιουλ 2020

ΒΙΝΤΕΟ: Την Τετάρτη απολογούνται οι 17 κατηγορούμενοι της πολύκροτης υπόθεσης λαθρεμπορίου τσιγάρων και αρχαιοκαπηλίας στο Κιλκίς

ΒΙΝΤΕΟ: Την Τετάρτη απολογούνται οι 17 κατηγορούμενοι της πολύκροτης υπόθεσης λαθρεμπορίου τσιγάρων και αρχαιοκαπηλίας στο Κιλκίς
Προθεσμία έως την προσεχή Τετάρτη 8 Ιουλίου για να απολογηθούν έλαβαν από την Εισαγγελέα Κιλκίς σήμερα το μεσημέρι, Σάββατο 4-7-2020, οι 17 κατηγορούμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή και προσήχθησαν σήμερα για να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες περί αρχαιοκαπηλίας και
λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Η τετραήμερη προθεσμία –συνήθως δίδεται 48ωρη- την οποία έλαβαν είναι δηλωτική της πολυσέλιδης δικογραφίας, που ανέρχεται σε 5000 σελίδες, για τους τέσσερις που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο τσιγάρων και τους 13 για αρχαιοκαπηλία.
Παρότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει αποφασιστεί, θεωρείται σφόδρα πιθανή η συνέχιση της κράτησης–προφυλάκισής τους μέχρι την απολογία τους την προσεχή Τετάρτη.
Όπως είχε αποκαλύψει το eidisis.gr το μεσημέρι της Παρασκευής, οι Εσωτερικές Υποθέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθούσαν εδώ και μήνες την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, έχοντας πλέον στον φάκελο τηλεφωνικές και οπτικές παρακολουθήσεις και το μεσημέρι της Παρασκευής προχώρησαν στις συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, η σύλληψη του οποίου προκάλεσε έντονη αίσθηση στην τοπική κοινωνία.
Η έρευνα αρχικά ξεκίνησε για λαθρεμπόριο τσιγάρων και στην πορεία εξελίχθηκε και σε αρχαιοκαπηλία, κυρίως στην περιοχή της Παιονίας. Στην πρώτη υπόθεση εμπλέκονται 4 άτομα και στη δεύτερη 13.
Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr στη δικογραφία αναφέρονται και άλλα άτομα, τα οποία δεν έχουν ακόμη συλληφθεί και το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει και δεύτερο κύμα συλλήψεων.

Πολυμέσα


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη