11 Ιουλ 2020

Στον Γαστρονόμο αυτή την Κυριακή: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα εξαίσια τυριά της Κρήτης

Στα νοτιότερα βοσκοτόπια της χώρας, με τη σπάνια ορεινή χλωρίδα και τη θαλασσινή αύρα,
παράγονται θεσπέσια αιγοπρόβεια τυριά. Οι Κρήτες τυροκόμοι έχουν τρανή φήμη, είναι σπεσιαλίστες, και το αποδεικνύουν μεταξύ άλλων και τα 4 ΠΟΠ που έχουν κατοχυρώσει για τη γραβιέρα και την ξινομυζήθρα Κρήτης, το πηχτόγαλο Χανίων και το ξύγαλο Σητείας. Στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή επιχειρούμε μια χαρτογράφηση της βασικής τυροκομικής παραγωγής του νησιού και κάνουμε μια διαλογή των αγαπημένων μας τυριών απ’ άκρη σ’ άκρη. Πολλά από αυτά τα τυροκομεία τα έχουμε επισκεφτεί, άλλα τα γνωρίζουμε μέσα από τις δοκιμές των προϊόντων τους και από τη βόλτα μας στα μπακάλικα της Αθήνας. Είναι σπουδαία υπόθεση πάντως η τυροκομία στην Κρήτη, ένα κεφάλαιο ξεχωριστό μέσα στη μεγάλη κρητική γαστρονομία. Μαζί, ένα πλήρες ρεπορτάζ με τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης και πού θα τα βρούμε εκτός νησιού. https://www.kathimerini.gr/1086647/article/gastronomos/gastronomia/ston-gastronomo-ayth-thn-kyriakh-ola-osa-8elete-na-ma8ete-gia-ta-e3aisia-tyria-ths-krhths
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη