13 Ιουλ 2020

Αγιά Σοφιά: Διορίζονται δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων με την Αγιά Σοφιά, καθώς διορίζονται δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες.


Ο επικεφαλής της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς πραγματοποίησε την Κυριακή επίσκεψη στην Αγία Σοφία προκειμένου να δοθούν οδηγίες αναφορικά με τις εργασίες μετατροπής της σε τζαμί.


Ο Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι θα διοριστούν στην Αγιά Σοφιά δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες, οι οποίοι θα προΐστανται των μουσουλμανικών προσευχών.

O Ερμπάς επισκέφτηκε την Αγία Σοφία συνοδεία του υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού της χώρας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και σημείωσε ότι εξετάζονται τα μέσα που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οι εικόνες, τα ψηφιδωτά και οι τοιχογραφίες.

Την Τρίτη αναμένεται να παρουσιαστούν στον Ερντογάν οι εναλλακτικές που θα μπορούσαν να είναι αποδεκτές και από την UNESCO, όπως κάλυψη με οπτικά συστήματα ή κουρτίνες που θα κλείνουν κατά τη προσευχή.

Δημοσιεύματα αναφέρουν επίσης ότι θα τοποθετηθεί χαλί 14.000 τ.μ. που είχε παραγγείλει από τον Ιούνιο και πλήρωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε αναφέρει στο διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής πως η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά θα γίνει στις 24 Ιουλίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη