1 Ιουλ 2020

«Ρουκέτα» από Βούτση: Με μεσολάβηση βουλευτή των ΑΝΕΛ «σκοτεινοί» τύποι επιχείρησαν να αναλάβουν το κυλικείο της Βουλής

Σε μία πολύ σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό πως σχετικά με την ενημέρωση που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Βουλής από τον διοικητή της ΕΥΠ για το κύκλωμα που λειτουργούσε στους κόλπους της Αστυνομίας μόνο μία «προβληματική συνομιλία» είχε καταγραφεί και αυτή αφορούσε βουλευτή των ΑΝΕΛ με ανθρώπους που ήθελαν να μπουν στο Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για το κυλικείο της Βουλής.


Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Νίκος Βούτσης, ανέφερε: «Υπήρχε ένας διαγωνισμός ο οποίος έτρεχε σε σχέση με το κυλικείο και τα εστιατόρια της Βουλής και ευτυχώς μας ετέθη υπόψη μας μία πολύ προβληματική συνομιλία ενός βουλευτή τότε των ΑΝΕΛ με ανθρώπους οι οποίοι ήθελαν να μπούνε, προφανώς για την νομιμοποίηση και του χρήματος τους, μέσα στο εστιατόριο και στο κυλικείο της Βουλής, το οποίο αποτρέψαμε τελείως και εξελίχθηκε ο διαγωνισμός άριστα».

«Δεν είχα καμία αρμοδιότητα ως Πρόεδρος της Βουλής να τεθεί υπόψιν μου, το ξαναλέω, όπως έχει κυκλοφορήσει, είτε το σύνολο της δικογραφίας της υπόθεσης είτε αυτό το ενημερωτικό σημείωμα.

Σε καμία περίπτωση, είναι προφανές ότι δεν θα νομιμοποιούμουν να έχω αυτά το στοιχεία σε γνώση μου. Ήμουν Πρόεδρος της Βουλής και δεν νοείται κάτι διαφορετικό. Επαναλαμβάνω έγιναν όλα τα δέοντα ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στη Βουλή ανθρώπων που ήταν πάρα πολύ προβληματικοί ως προς τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα. Η ενημέρωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση ως προς αυτό το ζήτημα, όπως και πάντα είχαμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας», είπε ακόμα ο Νίκος Βούτσης.

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφορικά με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, επισήμανε πως «υπήρξαν διαφορετικές απόψεις όπως για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επίσης, ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι «κληρονομήσαμε ένα σύστημα εξουσίας με στοιχεία διαπλοκής που δεν άγγιξε το ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως «πάντα η εξουσία και οι δομές διαμορφώνουν ένα κλίμα που κάποια φαινόμενα μπορούν να είναι προβληματικά», δήλωσε στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Τάκη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη