18 Ιουλ 2020

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.
Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως και την 31η Αυγούστου, με τους καταναλωτές να
μπορούν να προμηθευτούν ό,τι επιθυμούν σε καλύτερη τιμή.

Το ωράριο των καταστημάτων

O Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 να είναι 11:00 έως 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο ωραρίου για την ανωτέρω Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Οι κανόνες λειτουργίας

Τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με τους κανόνες, πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες πρακτικές ώστε να διευκολύνουν τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα:

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής. Δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
Η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται.
Σε περίπτωση που υπάρξουν μειώσεις σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των προς πώληση ειδών, τότε επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης και θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Επιβάλλεται η αναγραφή του εύρους του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης (π.χ. από ... % έως ... %) σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων.

Ακόμη:

Σε κάθε άλλη περίπτωση πριν των προαναφερθέντων θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Σε περίπτωση ελέγχου οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλιά και η αναγραφόμενη τιμή είναι σωστές, βάσει έκπτωσης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη