10 Ιουλ 2020

Ταυτισμένος με το σκοτεινό, πολιτικό παρελθόν του ο Τσίπρας

Ταυτισμένος με ένα καταδικασμένο παρελθόν και με ακραίες πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στη δεκαετή οικονομική και
κοινωνική κρίση εμφανίζεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τα μεγαλόπνοα σχέδια για τη δημιουργία της νέας κεντροαριστέρας πέφτουν στο κενό αφού ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να απεγκλωβιστεί από τα βαρίδια που τον καθηλώνουν σε ένα πλαίσιο που συνδέεται ευθέως με ότι πιο αναχρονιστικό, αντιπαραγωγικό και ανεύθυνο στοιχείο υπάρχει στην παρούσα φάση στη χώρα.


Φαίνεται τελικά ότι η Κουμουνδούρου δεν διδάχθηκε τίποτε από τα λάθη του παρελθόντος και από τα ηχηρά μηνύματα που τις έστειλαν οι πολίτες στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αλλά ούτε από τα καμπανάκια που χτυπά η κοινή γνώμη στις επαναλαμβανόμενες μετρήσεις που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να φλερτάρει με ποσοστά ακόμη και κάτω από το 20%.

Γίνεται πλέον σε όλους αντιληπτό ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν διαθέτει την πολιτική γενναιότητα να απαλλαχθεί από το άθλιο πολιτικό παρελθόν του και δεν μπορεί να επανακτήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, όταν συνεχίζει να καλύπτει το στενό του κύκλο και πρόσωπα που προκαλούν συνεχώς με το δημόσιο βίο τους την κοινωνία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σκληρό διπολικό σύστημα συρρικνώνεται με αποτέλεσμα το ΚΙΝΑΛ να μπαίνει πλέον δυναμικά με στόχο να ανακτήσει τη θέση που κατείχε όλα τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη