4 Ιουλ 2020

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΟΖ ΛΙΒΥΗΣ – ΕΛΛΑΔΑΣ! ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΒΕΓΓΑΖΗ!

“Η Λιβύη και η Ελλάδα υπογράφουν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, η οποία
θα εγκριθεί σύντομα από τα κοινοβούλια και στις δύο χώρες” προανήγγειλε πανηγυρικά με twitter η λιβυκή “Libyan Address Journal” που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις σε ότι αφορά ιδίως τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χαφτάρ (LNA) και όσων τον υποστηρίζουν, σε μια προσπάθεια αποτουρκισμού της γειτονικής χώρας, όπου ακόμη και ο “Πρόεδρος” Σάρατζ είναι Τούρκος, από τουρκική οικογένεια! (εδώ)
Το πλέον σημαντικό στοιχείο αυτού του χάρτη, είναι το γεγονός πως έχει γίνει με πλήρεια επήρεια των ελληνικών νησιών, ακόμη και της Γαύδου και έχει χαρακτεί ακριβώς στην μέση γραμμή, όπως προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσσας, άρα είναι απολύτως νόμιμος και αποδεκτός και για τα συμφέροντα της Λιβύης και για τα συμφέροντα της Ελλάδας

Σημειώνουμε πως το Κοινοβούλιο της Λιβύης είναι εκλεγμένο, ο μόνος σε ισχύ και εγκυρότητα επίσημος θεσμός της χώρας και άρα νομιμοποιείται απολύτως για κάθε Συμφωνία, ακόμη και για την ΑΟΖ!

Και κατά την αρχή της αμοιβαιότητας, την Συμφωνία θα επικυρώσει αντίστοιχα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα αποσταλεί με τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ, σπάζοντας και κονιορτοποιώντας την παράνομη Συμφωνία Τουρκίας – Σάρατζ.
ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ είχε ζητήσει με άρθρο του την υπογραφή ΑΟΖ μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Λιβύης από τις 10 Ιουνίου (δείτε εδώ), προβάλλοντας σχετική πρόσκληση – πρόκληση του Χαφτάρ, με αποτέλεσμα το Facebook να σπεύσει να μας μπλοκάρει! Για να δείτε πόσο βρώμικα και φιλοτουρκικά παιχνίδια παίζονται, στο εν εξελίξει “υβριδικό πόλεμο” εναντίον του Ελληνισμού!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ – ΣΑΛΕΧ
Η Συμφωνία ΑΟΖ συζητήθηκε ανάμεσα σε Δένδια και Σάλεχ, τον νόμιμο Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου, έστω και τόσο καθυστερημένα, αφού πρώτα ο Έλληνας ΥΠΕΞ πήρε την ψυχρολουσία της Αιγύπτου, γύρισε στα αυτονόητα, που έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή!

ΔΕΝΔΙΑΣ (1-7-2020): “Συνεννοηθήκαμε για τη δυνατότητα να λειτουργήσει Ελληνικό Προξενείο στη Βεγγάζη, το οποίο να διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές. Η Λιβύη επιθυμεί να αντικαταστήσει τα τουρκικά προϊόντα με άλλα, ευρωπαϊκής και μάλιστα ελληνικής προέλευσης.

Συζητήσαμε, επίσης, για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, στο πλαίσιο, βεβαίως, όχι της αυθαιρεσίας που συνιστά το φερόμενο ως μνημόνιο Sarraj-Τουρκίας, αλλά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, σε συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης το 2010. Και, βεβαίως, είχα τη χαρά να ανακοινώσω στον Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου την απόφαση του Κώστα Τασούλα, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, για την επαναλειτουργία της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδος-Λιβύης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο“.

Είναι λοιπόν φανερό ότι στήνεται το πλαίσιο αναγνώρισης από Ελλάδα (Κύπρο και Γαλλία) του Σάλεχ και του Λιβυκού Κοινοβουλίου ως του μόνου επίσημου θεσμού της Λιβύης. Γι΄ αυτό θα ανοιχθεί Ελληνικό Προξενείο στην Βεγγάζη και όχι στην Τρίπολη, ενώ θα λειτουργήσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης.
Αλλά το γεγονός ότι μόνο λιβυκό μέσο έδωσε την είδηση, σημαίνει ότι η Αθήνα ακόμη το σκέπτεται και φοβάται την “σκιά” της…

Επισημαίνουμε λοιπόν ξανά, πως η ευκαιρία είναι μοναδική! Όλοι είναι εναντίον μας, πλην τη Γαλλίας, αλλά αυτό θα πει Ελλάδα! Βράχος! Πάντα μόνη και πάντα δοξασμένη, ανοίγει δρόμους και αλλάζει τα δεδομένα, με την τόλμη της, το δίκαιο, την οξυδέρκειά της και την βοήθεια του Θεού πάνω από όλα!

Συμφωνία του νόμιμου και εκλεγμένου Κοινοβουλίου της Λιβύης, με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι απολύτως νόμιμη, έγκυρη και αμάχητη!

Είναι δε λυπηρό εσωτερικές φωνές και …Καθηγητές της Ελλάδας, να αρθρογραφούν ή να δημοσιολογούν προκαταβολικά εναντίον της, δείχνοντας ποιος είναι με ποιον…

Αλλά και ξένες Πρεσβείες και δυτικά τηλέφωνα, προσπαθούν να ματαιώσουν την μεγάλη αυτή ελληνική διπλωματική νίκη, γιατί στην ουσία δεν θέλουν την Ελλάδα και την Κύπρο στα πόδια τους, για να τους έχουμε κάθε τόσο ανάγκη, να μας “κλαδεύουν” και να μας “δουλεύουν”!

Η ψευτοΣυμφωνία Ερντογάν – Σάρατζ, γίνεται θρύψαλα από την νόμιμη Συμφωνία Δένδια/Τασούλα – Σάλεχ!

Τέλος, μετά την υπογραφή/ψήφιση της Συμφωνίας ΑΟΖ Λιβύης – Ελλάδας από τα αντίστοιχα Κοινοβούλια, Λιβύη και Ελλάδα θα προσφύγουν πιθανότατα στον ΟΗΕ κατά της ψευδοΣυμφωνίας Τουρκίας – Σάρατζ! Στο Συμβούλιο Ασφαλείας τότε Ρωσία, Κίνα και Γαλλία, να δούμε τι στάση θα κρατήσουν…

ΓΑΛΛΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

   Επίσης στη Βεγγάζη, θα δημιουργηθεί μικτή Ναυτική Βάση Ελλάδας – Γαλλίας, όπου θα προσαράζουν προσεχώς και οι νέες, υπερσύγχρονες Γαλλικές Φρεγάτες Belh@rra που ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε…

ΝΗΟΠΟΜΠΕΣ
Ο Ελληνο-Γαλλικός Στόλος θα συνοδεύει από κοινού Ελληνικά και Γαλλικά εμπορικά πλοία που θα ξεφορτώνουν προϊόντα των δύο χωρών στην Βεγγάζη, σε αντικατάσταση των τουρκικών, που χρηματοδοτούν με την πώλησή τους τον βρώμικο πόλεμο Τούρκων και Τζιχαντιστών μισθοφόρων τους κατά της Λιβύης και του φίλου λιβυκού λαού.

Αν από όλο αυτό το υπέροχο Σχέδιο, η ελληνική Κυβέρνηση κάνει πίσω, τότε θα είναι άξια της καταφρόνησης της Ιστορίας και του Ελληνισμού και απολύτως συνένοχη με την Άγκυρα!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη