14 Αυγ 2020

Προβληματισμό προκαλεί η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα αλλά και η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Στο «κόκκινο» βρίσκονται η Αττική και η Θεσσαλονίκη, κρούσματα σε 34 περιφερειακές ενότητες.

Ο χθεσινός απολογισμός των 204 νέων κρουσμάτων φαίνεται σίγουρα ηπιότερος σε σχέση με εκείνον της προχθεσινής ημέρας που καταγράφηκαν 262 κρούσματα.

Ωστόσο, η χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα αρνητικό ρεκόρ, τουλάχιστον για το διάστημα από την άρση των μέτρων και έπειτα, από τον περασμένο Μάιο, με την απώλεια πέντε ανθρώπων.

Τα δύο εκ των θυμάτων ήταν ηλικιωμένες που διέμεναν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Από τα 204 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες, τα 23 είναι εισαγόμενα. Από τα 181 εγχώρια κρούσματα τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, η χθεσινή διασπορά είναι επίσης από τις μεγαλύτερες στη χώρα τουλάχιστον για τον Αύγουστο, καθώς τα κρούσματα εκτείνονται σε 34 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Πλέον αυτό αποτυπώνεται και στον αριθμό των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία αναφοράς που μέσα σε μια ημέρα αυξήθηκαν κατά 51, σπάζοντας το φράγμα των 200 ασθενών.

Μέσα σε ένα 24ωρο οι 170 ασθενείς που νοσηλεύονταν προχθές, ανήλθαν σε 221. Από αυτούς οι 78 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται στους 22.

Οι 82 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Στο λεκανοπέδιο άλλωστε καταγράφηκαν χθες 64 κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων για τον Αύγουστο να ανέρχεται στα 514.

Άλλα 37 θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα προστέθηκαν χθες στον επίσης μακρύ κατάλογο των σχετικών περιστατικών στη Θεσσαλονίκη. Ο απολογισμός για τον μήνα που διανύουμε είναι 464 κρούσματα, με την πόλη να σηκώνει και μεγάλο βάρος νοσηλείας στα νοσοκομεία αναφοράς.

Τουλάχιστον 68 άτομα με σοβαρή λοίμωξη Covid-19 νοσηλεύονταν χθες στα νοσοκομεία. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό αν εκτιμηθεί ότι άλλοι 15 ασθενείς νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τουλάχιστον 20 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σε μόλις τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται περισσότεροι από 100 ασθενείς.

Γάμοι, βαπτίσεις και συναυλίες προκάλεσαν εκατοντάδες κρούσματα, ενώ συρροές κρουσμάτων εντοπίστηκαν σε δύο εργοστάσια στη Χαλκιδική και την Καβάλα.

Ο χάρτης των χθεσινών κρουσμάτων:

-12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

-11 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

-64 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής

-37 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή σε Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων)

- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου.

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορίνθου

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων

- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας ·

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

-1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

- 12 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη