3 Αυγ 2020

Ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα παρέδωσαν στρατιωτικό εξοπλισμό στις δυνάμεις της Λιβύης, που είναι πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ενώ η Συρία έστειλε δύο αεροσκάφη με στρατιώτες στη χώρα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε, την Κυριακή, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ρωσικά μεταγωγικά Ιlyushin πραγματοποίησαν πέντε πτήσεις για να μεταφέρουν όπλα στις επαρχίες Σίρτη και Τζούφρα το Σάββατο, ανέφερε το Anadolu, επικαλούμενο τον στρατηγό Αμπντουλχαντί Ντιράχ, εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) στην Τρίπολη, υπεύθυνο για τη μονάδα κοινών επιχειρήσεων Σίρτη-Τζούφρα. Η παράκτια πόλη Σίρτη και η αεροπορική βάση αλ-Τζούφρα είναι βασικές στρατηγικές τοποθεσίες που ελέγχονται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του Χαφτάρ και η GNA θέλει να τα πάρει υπό τον έλεγχό της, με τη βοήθεια της Τουρκίας. Και οι δύο είναι βασικές τοποθεσίες που χωρίζουν την ανατολική και δυτική Λιβύη και βρίσκονται κοντά στα πλούσια αποθέματα πετρελαίου της χώρας. Δύο άλλες πτήσεις που μετέφεραν στρατιώτες της συριακής κυβέρνησης προσγειώθηκαν στη Βεγγάζη, δήλωσε ο Ντιραχ στο Anadolu. Η Βεγγάζη είναι προπύργιο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Χαφτάρ. Η Ρωσία είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, στον εμφύλιο πόλεμο εναντίον ομάδων αντιπολίτευσης, πολλές από τις οποίες είναι σύμμαχοι με την Τουρκία η οποία έχει παράλληλα χρηματοδοτήσει ντόπιους τζιχαντιστές αλλά και τη μεταφορά Κινέζων Ουιγούρων μαχητών. Η GNA είπε ότι θα σταματήσει τη στρατιωτική επέλαση μόλις καταλάβει την αεροπορική βάση αλ-Τζούφρα και τη Σίρτη, ωστόσο η γειτονική Αίγυπτος δήλωσε ότι θα παρέμβει στρατιωτικά εναντίον της GNA σε περίπτωση συνέχισης των επιχειρήσεων. Πέτρος Κράνιας

Ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα παρέδωσαν στρατιωτικό εξοπλισμό στις δυνάμεις της
Λιβύης, που είναι πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ενώ η Συρία έστειλε δύο αεροσκάφη με στρατιώτες στη χώρα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε, την Κυριακή, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ρωσικά μεταγωγικά Ιlyushin πραγματοποίησαν πέντε πτήσεις για να μεταφέρουν όπλα στις επαρχίες Σίρτη και Τζούφρα το Σάββατο, ανέφερε το Anadolu, επικαλούμενο τον στρατηγό Αμπντουλχαντί Ντιράχ, εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) στην Τρίπολη, υπεύθυνο για τη μονάδα κοινών επιχειρήσεων Σίρτη-Τζούφρα.


Η παράκτια πόλη Σίρτη και η αεροπορική βάση αλ-Τζούφρα είναι βασικές στρατηγικές τοποθεσίες που ελέγχονται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του Χαφτάρ και η GNA θέλει να τα πάρει υπό τον έλεγχό της, με τη βοήθεια της Τουρκίας. Και οι δύο είναι βασικές τοποθεσίες που χωρίζουν την ανατολική και δυτική Λιβύη και βρίσκονται κοντά στα πλούσια αποθέματα πετρελαίου της χώρας.

Δύο άλλες πτήσεις που μετέφεραν στρατιώτες της συριακής κυβέρνησης προσγειώθηκαν στη Βεγγάζη, δήλωσε ο Ντιραχ στο Anadolu. Η Βεγγάζη είναι προπύργιο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Χαφτάρ. Η Ρωσία είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, στον εμφύλιο πόλεμο εναντίον ομάδων αντιπολίτευσης, πολλές από τις οποίες είναι σύμμαχοι με την Τουρκία η οποία έχει παράλληλα χρηματοδοτήσει ντόπιους τζιχαντιστές αλλά και τη μεταφορά Κινέζων Ουιγούρων μαχητών.

Η GNA είπε ότι θα σταματήσει τη στρατιωτική επέλαση μόλις καταλάβει την αεροπορική βάση αλ-Τζούφρα και τη Σίρτη, ωστόσο η γειτονική Αίγυπτος δήλωσε ότι θα παρέμβει στρατιωτικά εναντίον της GNA σε περίπτωση συνέχισης των επιχειρήσεων.


Πέτρος Κράνιας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη