15 Αυγ 2020

Πομπέο: Επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Την επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην Αν. Μεσόγειο υπογράμμισε το Στέιτ
Ντιπάρτμεντ μετά τη συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Νίκο Δένδια.

«Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, στη Βιέννη της Αυστρίας. Ο Πομπέο συζήτησε την ισχυρή διμερή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας και την επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Η συνάντηση Δένδια-Πομπέο πραγματοποιήθηκε μετά την κρίσιμη έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τουρκική προκλητικότητα στο περιστατικό της επακούμβησης ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας μετά από τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου, Κεμάλ Ρέις.

«Σαφής η τοποθέτηση του State Department», λέει ο Νίκος Δένδιας

«Υπάρχει λύση για όλα, αλλά αυτό είναι μια ερώτηση που πρέπει να τεθεί στους Τούρκους» συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε λίγο αργότερα το ΑΠΕ, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η τοποθέτηση του State Department είναι σαφής και δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία.

«Η Τουρκία στρατιωτικοποιεί την κατάσταση, είναι μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης» τόνισε ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη