2 Αυγ 2020

Στο κόκκινο η διασπορά του κορωνοϊού σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βόλο

Ντόμινο νέων εστιών διασποράς του κορωνοϊού διαπιστώνεται τα τελευταία
εικοσιτετράωρα σε πολλές περιοχές της χώρας, ανεβάζοντας τον δείκτη του συναγερμού.

Μετά την Αττική που τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίζει αυξημένα κρούσματα και μάλιστα τα περισσότερα «ορφανά» χωρίς, δηλαδή, επιδημιολογική σύνδεση με άλλα, και τη Θεσσαλονίκη που μπήκε στο χάρτη της διασποράς με ανάλογα χαρακτηριστικά, αλλά τα κρούσματα εκεί εκτινάχθηκαν από το γαμήλιο γλέντι που εξελίχθηκε σε εστία διασποράς του ιού με 24 κρούσματα, ήρθε η Καβάλα όπου μετά τα δύο πρώτα κρούσματα σε εργαζόμενους εργοστασίου κρέατος επιβεβαιώθηκαν ήδη άλλα 22 και αναμένονται σήμερα ή το αργότερο αύριο να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και στα δεκάδες άλλα δείγματα που έχουν ληφθεί από τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.


Το «γαϊτανάκι» των ενεργών εστιών του κορωνοϊού συνεχίσθηκε στη Μαγνησία: Στην πόλη του Βόλου συνολικά πέντε νεαροί εργαζόμενοι σε καφετέρια και μπαρ βρέθηκαν θετικοί και στο στρατόπεδο της αεροπορίας στρατού στο Στεφανοβίκειο διαγνώσθηκε με Covid-19 20χρονος στρατιώτης και από τους ελέγχους που ακολούθησαν βρέθηκαν θετικοί άλλοι τρεις στρατιώτες.

Στο Στεφανοβίκειο συνεχίζεται η ιχνηλάτιση των επιβεβαωμένων κρουσμάτων. Στη συρροή κρουσμάτων μετά από ένα πρώτο θετικό έρχεται να προστεθεί και η Εθνική πόλο ανδρών, καθώς άλλα τέσσερα μέλη της ομάδας επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Πέντε κρούσματα στην Εθνική πόλο ανδρών

Ειδικότερα, η Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ) ανακοίνωσε πως άλλα τέσσερα μέλη της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προέβη σε τεστ σε όλα τα μέλη των εθνικών ομάδων (ανδρών και γυναικών) πόλο και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά την Κυριακή.

Σύμφωνα με αυτά υπάρχουν, άλλα τέσσερα μέλη της Εθνικής ομάδας ανδρών βρέθηκαν θετικοί στον covid-19. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους. Όσον αφορά την Εθνική ομάδα γυναικών όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά, όπως και στο προσωπικό του κολυμβητηρίου στον Άγιο Κοσμά.

Η ενημέρωση της ΚΟΕ αναφέρει:

Η ΚΟΕ ανακοινώνει σήμερα (Κυριακή 2/8) τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ για covid-19 που έγιναν χθες Σάββατο (1/8), από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στα μέλη των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που εμφανίστηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ανδρών.

Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, άλλα τέσσερα μέλη της Εθνικής ομάδας Ανδρών βρέθηκαν θετικά στον ιό. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Από την αποστολή της Εθνικής ομάδας Γυναικών, εξάλλου, που προετοιμαζόταν στο ίδιο κολυμβητήριο (του Αγίου Κοσμά), όλα τα τεστ για κορωνοϊό βγήκαν αρνητικά. Κανένα θετικό δείγμα, εξάλλου, δεν υπήρχε ούτε ανάμεσα στο προσωπικό του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου, που επίσης υποβλήθηκε σε τεστ.

Οι έλεγχοι θα επαναληφθούν την προσεχή Τρίτη (4/8) σε όλους, προκειμένου να έχουμε οριστική επιβεβαίωση ή μη των κρουσμάτων.

"Όλα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα", τονίζει ο γιατρός της ΚΟΕ και μέλος της υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ για την πανδημία του covid-19, ο Γιώργος Μαρίνος.

Συρροή κρουσμάτων και στο Στεφανοβίκειο

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τέσσερις στρατιώτες στο στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Βόλου.

Την Πέμπτη βρέθηκε θετικός ένας στρατιώτης, ο οποίος έκανε τεστ όταν εμφάνισε συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Παρά το γεγονός ότι στο στρατόπεδο τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, σήμανε συναγερμός και όλοι οι στρατιώτες υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού.

Από τη διαδικασία των τεστ προέκυψαν τα τρία νέα κρούσματα. Πρόκειται για ασυμπτωματικούς στρατιώτες ηλικίας από 25 έως 29 ετών, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη στο στρατιωτικό νοσοκομείο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη