19 Σεπ 2020

Το άγχος του Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσει το 20%


Έντονο άγχος και μεγάλη αγωνία έχει κυριεύσει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, και η αποσυσπείρωση των οπαδών του κόμματος δημιουργεί προβληματισμό για το μέλλον.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων καταδεικνύουν το σημερινό αδιέξοδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στο ψυχολογικό όριο του 20%.


Μέσα σ' αυτό το σκηνικό εσωστρέφειας και απογοήτευσης, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την αδιέξοδη στρατηγική του «όχι σε όλα», μήπως και καταφέρει να διατηρήσει συμπαγή το στενό κομματικό του πυρήνα, με τακτικές που παραπέμπουν στο παρελθόν, όπως π.χ επαναστατική γυμναστική.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος έχει να αντιμετωπίσει το εσωκομματικό μέτωπο, το οποίο σιγοβράζει-ιδιαίτερα μετά τον αιφνίδιο ανασχηματισμό- και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Γίνεται πλέον ολοένα και πιο σαφές, ότι τα μεγαλόπνοα σχέδια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς πάνε στις καλένδες, καθώς ο ίδιος και η ηγετική του ομάδα αδυνατούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα, ενώ η διείσδυση που θα μπορούσαν να πετύχουν στο λεγόμενο μεσαίο χώρο είναι σχεδόν μηδενική.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης η απουσία συγκροτημένης εναλλακτικής πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου αρκούνται σε αντιπολιτευτικές εξάρσεις, στη συντήρηση κλίματος διχασμού προτάσσοντας διαρκώς το «εμείς» και οι «άλλοι».

Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να δώσει τα ρέστα του, αν και η παρουσία του στη συμπρωτεύουσα έχει ταυτιστεί με το πασίγνωστο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ένα μνημείο ασυνέπειας και εμπαιγμού του ελληνικού λαού που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στους αρμούς της εξουσίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη