25 Σεπ 2020

Σε Πύργο της Βαβέλ έχει μετατραπεί η Κουμουνδούρου - Ανήμπορος ο Τσίπρας να ελέγξει την κατάσταση


Σκηνικό αποσύνθεσης επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, με τα συντροφικά μαχαιρώματα να δίνουν και να παίρνουν και τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται ανήμπορος να ελέγξει πλέον την κατάσταση.

Τα πρόσφατα νταηλίκια του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός πήγαν στο βρόντο, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται να αμφισβητεί ευθέως τις επιλογές της ηγεσίας και φροντίζει με κάθε τρόπο να υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι παρών στις εξελίξεις.


Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μία στρατηγική που τον οδηγεί σε αδιέξοδο, δέσμιος των βασικών εσωτερικών αντιπάλων (Τσακαλώτο, Σκουρλέτη, Φίλη), οι οποίοι δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχονται την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αμιγώς αρχηγικό κόμμα και κάνουν σε κάθε ευκαιρία αισθητή την παρουσία τους δημιουργώντας πονοκέφαλο στην προεδρική ομάδα.

Κοντολογίς, στον ΣΥΡΙΖΑ το κάθε στέλεχος σηκώνει το δικό του μπαϊράκι με αποτέλεσμα η εσωστρέφεια να αυξάνεται και η εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα σε μία κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο να είναι κάκιστη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει γύρω από το ψυχολογικό όριο του 20%, ενώ οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη σε μία παλαιολιθική αντίληψη και μια διχαστική νοοτροπία που παραπέμπει στο χθες.

Την ίδια ώρα, η απουσία συγκροτημένου προγραμματικού λόγου και συγκεκριμένων προτάσεων για τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας φαίνεται να στοιχίζουν ακριβά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αν συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Τσίπρας θα καταφέρει να ξαναδεί τους αρμούς της εξουσίας μόνο με το κιάλι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη