2 Σεπ 2020

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές που προωθεί ο Τσίπρας

Έντονες ζυμώσεις και ανακατατάξεις στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, στην
προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή.

Χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή την απόφαση του να προτείνει ως νέο Γραμματέα του κόμματος τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη θέση του Πάνου Σκουρλέτη. Ο τελευταίος θα αναλάβει θέση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.


Η εκλογή ήταν διττά επιβεβλημένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές και κάποιες ευθύνες επιρρίφθησαν και στον Γραμματέα του κόμματος.

Ο δεύτερος λόγος ήταν το γεγονός ότι ο Σκουρλέτης, ως παλιός κομματικός, παράλληλα με τους Βούτση και Φίλη, σε ώσμωση και με τους «53», αποτελούσαν θύλακα «απείθειας», αν όχι αντίστασης, στην προσπάθεια του Τσίπρα να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντίγραφο του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Έτσι ο Τσίπρας στο πρόσωπο του Τζανακόπουλου, εκτιμάται ότι θα έχει έναν άνθρωπο ο οποίος θα προσχωρήσει απρόσκοπτα στις αλλαγές που στοχεύει.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο Γραφείο Τύπου. Ο Αλέξης Χαρίτσης κρίθηκε επιτυχημένος (ήταν άλλωστε άνθρωπος χωρίς εντάσεις), και η απομάκρυνσή του γίνεται κατόπιν δικής του θελήσεως, προκειμένου να αναλάβει τομεάρχης σε κάποιο παραγωγικό υπουργείο.

Αντικαταστάτης του δεν έχει ακόμη βρεθεί. Ο Αλ. Τσίπρας θα ήθελε ως υπεύθυνο Τύπου τον Νάσο Ηλιόπουλο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων.

Όσον αφορά το πολυσυζητημένο πρόσωπο του «μαγαζιού» και φίλο του κ. Τσίπρα, τον Νίκο Παππά, φαίνεται, σύμφωνα με τις προς ώρας πληροφορίες, ότι παραμένει τομεάρχης αλλά σε άλλο τομέα, υποδεέστερο αυτού της Οικονομίας.

Το μεγάλο πάντως ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στις (αναμενόμενες) αντιδράσεις των "53+" αλλά και της παλιάς φρουράς της Κουμουνδούρου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη