21 Σεπ 2020

Αρμένιος αναλυτής: Οι Έλληνες δεν αστειεύονται, θα στείλουν στην κόλαση κάθε εισβολέα


Η Τουρκία καταστάλθηκε, μάθημα για όλους

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μικε Πομπέο στην Κύπρο, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruç Reis, διπλασιάζοντας την ταχύτητά του, εγκατέλειψε την ΑΟΖ της Κύπρου.

Η παρουσία αυτού του απαίσιου πλοίου στα ύδατα της Κύπρου για περισσότερο από ένα μήνα προκάλεσε άνευ προηγουμένου ένταση σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ακόμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιφερειακό πόλεμο.

Στο φόντο απρόσεκτων και αλαζονικών συκοφαντιών του Ερντογάν και του εγκληματικού κύκλου του μετά τις φήμες στο φιλοκυβερνητικό τουρκικό τύπο για την «Οθωμανική αναγέννηση», μια τέτοια η σιωπηρή αποχώρηση πλοίου φαίνεται πολύ παράξενο.

Είναι σαφές ότι η απόφαση του Ερντογάν εξαρτάται από σειρά απρόβλεπτων περιστάσεων.

Και σήμερα, όπως είδαμε στην πραγματικότητα, στη Μεσόγειο εμφανίζεται ένας αμόρφωτος, με αυτοπεποίθηση και αυταρχική αλαζονική εμφάνιση και φοβισμένη αυτοπεποίθηση μπάσταρδος ο οποίος ελπίζει ότι η «σάπια και ανήθικη» Ευρώπη δεν θα είναι ικανή να αντιταχθεί σε αυτήν και ότι η Αμερική, η οποία ασχολείται με την προεκλογική διαδικασία, απλά δεν θα θελήσει να παρέμβει.

Αλλά ευτυχώς για όλους συνέβη το αντίθετο. Η Ευρώπη αντέδρασε σκληρά και ενωμένα.

Αν και τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος τάχθηκαν υπέρ μιας πολιτισμένης και ειρηνικής λύσης στα προβλήματα, ωστόσο δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας στους Ευρωπαίους συμμάχους τους. Τον Ιούλιο η Ελλάδα και η Κύπρος δήλωσαν έμμεσα στους Τούρκους ότι οι Έλληνες δεν αστειεύονται, οι Έλληνες θα πολεμήσουν μέχρι τέλος και δεν θα αντέξουν την τουρκική επιθετικότητα. Επιπλέον, οι Έλληνες είναι έτοιμοι να στείλουν στην κόλαση κάθε εισβολέα που θα προσπαθήσει να απλώνει τα χέρια στην ξηρά, τη θάλασσα ή τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Σύντομη περίληψη του άρθρο του Ρουμπεν Μεχραμπιάν.

el.armradio.am
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη