28 Σεπ 2020

Πολιτική ανοησία χωρίς πάτο για την Κουμουνδούρου: Πάλι τα ΜΜΕ «φταίνε» για το χάλι τους


Στο στόχαστρο των νοσηρών πολιτικών εγκεφάλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται για μία ακόμη φορά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την ώρα που η Κουμουνδούρου σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο, με τα εσωκομματικά μαχαιρώματα να μην έχουν τέλος.

Οι ινστρούκτορες και άλλοι επικοινωνιακοί φωστήρες του κόμματος, αφού διακρίνουν την αδυναμία της ηγεσίας να βάλει τάξη στο εσωτερικό και να σταθεί με μια στοιχειώδη σοβαρότητα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στο ύψος των περιστάσεων, ψάχνουν πάλι με αγωνία να ανακαλύψουν τους «εχθρούς» και να στρέψουν τα βλέμματα της κοινής γνώμης προς τα εκεί, μήπως και ξεχαστεί η ανεπάρκεια και η στασιμότητα που καταγράφουν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.


Εδώ και αρκετά χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι της στοχοποίησης των μέσων, επιχειρώντας είτε να τα απαξιώσει στα μάτια της κοινής γνώμης όπως έπραξε τη δύσκολη περίοδο του 2012, είτε να τα περιορίσει με κάθε τρόπο, όταν έστησε το διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να μειωθούν οι αναμεταδότες και να ελέγξει απόλυτα την ενημέρωση, δηλαδή έναν από τους αρμούς της εξουσίας.

Δεν λένε να αποδεχτούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ελεύθερα και ανεξάρτητα ΜΜΕ συνιστούν έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Φαίνεται πως ξεχνούν ότι σ’ αυτά βρίσκουν καθημερινά στασίδι δεκάδες στελέχη του για να φωνασκούν και να εξαπολύουν μύδρους εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής. Αλλά δείχνει για την ηγετική ομάδα αυτό να μην θεωρείται αρκετό….

Γι’ αυτό και κάλεσαν τώρα τα ίδια τα μέσα να μην δεχθούν τα χρήματα από την καμπάνια σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε την επόμενη μέρα να προβάλουν το επιχείρημα της απόλυτης ταύτισης τους με την Κυβέρνηση.

Αντί λοιπόν να κατασκευάζουν τεχνητές εντάσεις και να παλεύουν με φαντάσματα, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη και τότε θα καταλάβουν γιατί οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη και γιατί θα το πράξουν ξανά όποτε στηθούν κάλπες.

Οι αμέτρητες ανοησίες της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να βάλουν φρένο στον πολιτικό του κατήφορο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη