28 Οκτ 2020

Καρανίκας - Παππάς... ξαναχτυπούν με χυδαία επίθεση ανήμερα της εθνικής επετείου


Τη χειρότερη ημέρα επέλεξαν ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για να διχάσουν, παραποιώντας την Ιστορία και κάνοντας ακόμη και ιστορικό λάθος.

Ο Νίκος Καρανίκας, με διχαστικούς και ανιστόρητους χαρακτηρισμούς, απευθύνθηκε σε όσους γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου και το έπος του 1940, αναρτώντας σημαία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.


Σε αυτή, έχοντας αναρτήσει την ελληνική σημαία με το λογότυπο του ΕΑΜ να καλύπτει το σταυρό, ο κ. Καρανίκας δεν διστάζει να καλέσει τους «Φασίστες, ρουφιάνους, δοσίλογους, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιούς να βάλουν τα κεφάλια μέσα και να σκάσουν».

Βέβαια, παραλείπει να εξηγήσει ποιους ακριβώς εννοεί, μιας και πλέον στη χώρα δεν υπάρχουν «δοσίλογοι ή ταγματασφαλίτες», ενώ οι φασίστες της Χρυσής Αυγής φυλακίστηκαν από τη δικαιοσύνη.

Τέλος, ο κ. Καρανίκας δεν διευκρινίζει αν στους ακροδεξιούς τους οποίους καλεί να «βάλουν τα κεφάλια μέσα» συμπεριλαμβάνει και τους «συντρόφους» από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τους οποίους συνεργάστηκε αρμονικά. Άλλωστε στελέχη τους ακόμα «κοσμούν» κοινοβουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ…

Μάλιστα, δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αφού ο κ. Καρανίκας συνέχισε τις ύβρεις, με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, μετά τις αντιδράσεις στην άκρως διχαστική ανάρτησή του.

Αλλά και ο Νίκος Παππάς στο ίδιο μήκος κινήθηκε, με ανάρτησή του:



Το λάθος των Νίκου Παππά και Νίκου Καρανίκα είναι ότι το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (εν συντομία: ΕΑΜ) ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 στην κατεχόμενη τότε Αθήνα και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ελληνική αντιστασιακή οργάνωση κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Η Επέτειος του ΟΧΙ, που γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός, μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη