28 Οκτ 2020

Νέο παραλήρημα Ερντογάν για τον Μακρόν και το «Charlie Hebdo»


Σε νέο παραλήρημα κατά του Εμάνουελ Μακρόν και της Γαλλίας επιδόθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.


Με αφορμή το εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» με τον ίδιο, ο Ερντογάν είπε ότι «ούτε καν θα το δω» χαρακτηρίζοντας «σιχαμερά» τα σκίτσα του.

«Είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του Προφήτη», είπε Ερντογάν και έκανε λόγο για «μια περίοδο στην οποία η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, τους Μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον Προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

Επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ ότι θέλουν «να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες».

Νωρίτερα, Τούρκοι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού μετά το εξώφυλλό του.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας στην οποία αναφερόταν ότι Τουρκία θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα κατά του «Charlie Hebdo».

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Τουρκίας.

«Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα», καταλήγει η ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη