1 Οκτ 2020

Στράτος Σιμόπουλος: Έλεγχοι-επεισόδια στη λαϊκή στη Κανάρη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να δώσει τη λύση.

 

Σε σημερινό δελτίο τύπου ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ.Στράτος Σιμόπουλος, με αφορμή τους σημερινούς ελέγχους- επεισόδια στη λαϊκή αγορά της οδού Κανάρη, ζητάει την εφαρμογή του μέτρου 50-50, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην προσέλευση των πωλητών στις λαϊκές αγορές.  
"Σήμερα η δημοτική αστυνομία, εφαρμόζοντας το νόμο, επισκέφτηκε τη  λαϊκή αγορά της οδού Κανάρη και επέβαλε  πρόστιμα σε αρκετούς πωλητές για μη τήρηση της απόστασης των τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων.

Ερωτώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη κ.Πατουλίδου γιατί δεν λύνει το υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης χώρου προχωρώντας όλες εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να εφαρμοσθεί , όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το μέτρο του 50-50.Δηλαδή ποσοστό 50% των πωλητών κάθε λαϊκής να προσέρχεται μία μέρα της εβδομάδος στη συγκεκριμένη λαϊκή και το υπόλοιπο ποσοστό να προσέρχεται την ίδια μέρα της επόμενης εβδομάδος. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι δήμοι δεν μπορούν πλέον να «αντέξουν» περαιτέρω χωρική επέκταση των λαϊκών αγορών. Βέβαια, το τέλος ημερήσιας προσέλευσης θα καταβάλλεται με ανάλογο τρόπο.

Ερωτώ ακόμη, γιατί δεν χρησιμοποιούνται οι πόροι από το παραπάνω ανταποδοτικό τέλος ώστε να βελτιωθεί οργανωτικά η χαοτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις λαϊκές αγορές, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα το ύψος των προς διάθεση κονδυλίων."

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη