4 Οκτ 2020

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (αποκάλυψη): «Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει νέο αρχηγό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι»!


Σε μια αποκάλυψη που αναμένεται εν μέσω πανδημίας να ταρακουνήσει συθέμελα το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και γενικότερα το πολιτικό σκηνικό, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παραχωρώντας στο ...PIPERATA.GR αποκλειστική συνέντευξη, με την οποία απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις.


Συνέντευξη στον Σωτήρη Γιατζόγλου

Ειδικότερα, ο πέμπτος αντιπρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει ότι «στους επόμενους 8-9 μήνες» το Κίνημα Αλλαγής οδηγείται σε εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν «αρκετοί ενδιαφερόμενοι» για τη θέση αυτή. Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ωστόσο, δεν αποκαλύπτει αν η Φώφη Γεννηματά θα είναι και πάλι υποψήφια.



Δεν σταματά όμως εκεί. Δηλώνει έκπληκτος όταν του αναφέρουμε τα αποκλειστικά δημοσιεύματα του PIPERATA.GR σχετικά με φαινομενικά αδικαιολόγητες δαπάνες της Βουλής και υπόσχεται να διερευνήσει τις σχετικές υποθέσεις, καθώς κι εκείνος εντυπωσιάζεται από τις χιλιάδες ευρώ που διατίθενται για ένα ξύλινο διαχωριστικό σε κάποιο γραφείο της Βουλής…



Μιλά για τον «στρατό» των μετακλητών υπαλλήλων που άρχισαν και πάλι να παρελαύνουν στους διαδρόμους και τα γραφεία του Κοινοβουλίου, ενώ αποκλείει κάθε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν σε άλλα κόμματα.



Ζητά από την κυβέρνηση να μην μεροληπτεί υπέρ κάποιων μεγάλων επιχειρηματιών, ενώ παράλληλα ζητά κι ένα «συμβόλαιο τιμής» μεταξύ εργοδοτών - εργαζομένων για να βγούμε από το οικονομικό σκέλος της κρίσης που έφερε η πανδημία.



Βλέπει σοβαρά λάθη και καταλυτικές παραλείψεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά στον χειρισμό της πανδημίας από τον Ιούλιο και μετά, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι υπουργοί νομίζανε ότι ο κορωνοϊός είναι μια ευκαιρία δημοσκοπήσεων για να ανέβουν …»!



Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν καταδικάζει ως παράνομες τις καταλήψεις στο χώρο της παιδείας, αλλά τάσσεται υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών και ζητά «τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται κατά πλειοψηφία, ώστε να μην κάνει η μειοψηφία ότι θέλει…».



Τέλος, με ιδιαίτερα καυστικό και δηκτικό τρόπο διαχωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τους δύο βασικούς του πολιτικούς αντιπάλους, τους οποίους κατηγορεί για τη στάση τους, οι μεν να σκίσουν τα μνημόνια και οι δε την συμφωνία των Πρεσπών…



Είστε 5ος αντιπρόεδρος της Βουλής. Έχετε παρατηρήσει μια διαφορετική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων; Έχουν αυξηθεί;

Εμείς θέσαμε το θέμα των μετακλητών έναν χρόνο πριν, λίγο μετά τις εκλογές. Και παρατηρήθηκε βέβαια αρχικά επί ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη αύξηση, η οποία καταγράφηκε στα στοιχεία που έδωσε η ίδια η Νέα Δημοκρατία.

Έναν χρόνο μετά πάλι εμείς οι ίδιοι, το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το Κίνημα Αλλαγής, πάλι έκανε ερώτηση στη Βουλή και αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι μετά τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ αύξησε κι αυτή τους μετακλητούς.

Κατά την άποψή μου, ήταν αναμενόμενο. Έχουν τις ίδιες απόψεις σε αυτό το θέμα, δεν θέλουν να κάνουνε χρήση των εργαλείων που αφορούν τους ανθρώπους που είναι στελέχη του δημοσίου και πάντα χρησιμοποιούν outsourcing διαδικασίες. Το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο κάνει και η Νέα Δημοκρατία.

Έχουμε τα γαλάζια και τα ροζ παιδιά. Θέλω να θυμίσω ότι σε σχέση με την τελευταία φορά που ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ αυτοί αυξήθηκαν κατά 30% επί ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έφτασε στο 40% επί Νέας Δημοκρατίας.



Έχει παρατηρηθεί μέσα από έγγραφα της κοινοβουλευτικής διαφάνειας, ότι η Βουλή έκανε κάποιες επιλογές που ενδεχομένως δεν είναι εύκολο να γίνουν άμεσα κατανοητές από τους πολίτες. Για παράδειγμα πριν από μερικούς μήνες, τα Piperata.gr αποκάλυψαν ότι από την Βουλή εγκρίθηκαν κονδύλια για ενοικίαση μέσω leasing αυτοκινήτων για 4 χρόνια με ένα ποσό που αντιστοιχούσε στην ολική αξία των αυτοκινήτων. Ή πιο πρόσφατα, η κατασκευή ενός ξύλινου διαχωριστικού στο γραφείο 130 της Βουλής με κόστος 4.000 ευρώ…

…Δεν το ξέρω αυτό. (σ.σ.: για τα αυτοκίνητα…)

…Πραγματικά μου κάνει φοβερή εντύπωση, δεν το ξέρω, αλλά θα το ρωτήσω… (σ.σ. για το ξύλινο διαχωριστικό)

Ως προς τα leasing (σ.σ. ενοικίαση αυτοκινήτων) ήταν πάγια θέση να χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος. Θυμάμαι ότι την τελευταία φορά μειώθηκε πολύ το κόστος σε σχέση με το προηγούμενο…


Για το ξύλινο διαχωριστικό… Πραγματικά μου κάνει φοβερή εντύπωση… Δηλαδή τώρα 4.000 ευρώ, τι ξύλο ήταν αυτό; Από πού το φέρανε;





Ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κίνημα Αλλαγής ελάχιστα έχει κερδίσει, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει λαβωμένος και σε κρίση. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσελκύσει πίσω τους ψηφοφόρους που έχασε;

Εγώ δεν είμαι υπέρ της λογικής να γυρίσουν πίσω οι ψηφοφόροι. Οι ψηφοφόροι έχουν ψηφίσει άλλα κόμματα ενώ πολλοί έχουν μείνει στο σπίτι τους.

Εγώ είμαι υπέρ της άποψης, ότι πρέπει να πείσουμε γενικώς τους ψηφοφόρους να μας ψηφίσουν. Οι ψηφοφόροι δεν είναι ούτε του ενός κόμματος ούτε του άλλου. Θυμίζω ότι από το 2009, οκτακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους και δεν ψηφίζουν.

Είμαστε ευχαριστημένοι; Όχι! Τελεία και παύλα.

Κάνουμε σοβαρή αντιπολίτευση; Έχουμε προτάσεις; Ναι.

Πρέπει να βρούμε λύσεις; Απόλυτα. Άμεσα και γρήγορα!

Υπάρχουν δυσκολίες; Ναι, υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία που είναι ο κορωνοϊός.

Υπάρχουν και δυσκολίες με τα ΜΜΕ και άλλα… Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ευθύνες εμείς, άρα το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να βρούμε τις λύσεις στο πρόβλημά μας.



Γνωρίζετε τι πρέπει να αλλάξει;

Αυτά θα τα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα στις εσωκομματικές μας διαδικασίες.



Θα πρέπει το κίνημα να επανεξετάσει το θέμα της ηγεσίας;

Θα γίνουν εκλογές εντός 8-9 μηνών απ’ ότι ξέρω… Γνωρίζω ότι είναι αρκετοί ενδιαφερόμενοι! Θα κατέβουν στις διαδικασίες και θα το αποφασίσουν οι πολίτες.

Εγώ δεν ασχολούμαι, δεν με ενδιαφέρει, για να είμαστε καθαροί…



Πως αντιδράτε όταν κάποιος σας θέτει το θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ; Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει ΠΑΣΟΚ;

Όχι βέβαια. Δεν μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ. Πολλοί ποδοσφαιριστές πάνε από την μία ομάδα στην άλλη και παίρνοντας και ικανοποιητικά χρήματα… Αλλά δεν γίνονται ποτέ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ ή άλλη ομάδα που του έφυγαν οι παίκτες…


Υπάρχουν και στην πολιτική παίκτες με την έννοια ότι ενδιαφέρονται για τις θεσούλες τους…

Με ευκολία έτσι, ένας που του λες ότι «είναι ο πιο ανέντιμος Πρωθυπουργός», την ίδια ώρα τον υπηρετείς κιόλας ως αρχηγό κόμματος… Αυτά δυστυχώς είναι καταστάσεις που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια… Δυστυχώς πολλούς από αυτούς οι πολίτες – γιατί οι πολίτες είναι αυτοί που τους αξιολογούν στο τέλος –επιβραβεύουν την στάση τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν σωστά. Άρα, εμένα, είτε με την Νέα Δημοκρατία μου λένε, είτε με το ΣΥΡΙΖΑ μου λένε, το ίδιο μου είναι.


Γιατί τους ξέρω πως αξιοποίησαν την κρίση και πως την χρησιμοποίησαν μέχρι σήμερα.

Το ερώτημα είναι, είμαστε εμείς έτοιμοι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε για τη χώρα; Βεβαίως θα το κάνουμε, το κάναμε όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το κάνουμε και τώρα με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία. Με τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας.


Υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε αυτόνομο κόμμα; Ούτε μία στο δισεκατομμύριο.

Εμείς που φτάσαμε από το 44% στο 4% και τώρα είμαστε στο 8%, μην το υποτιμούμε. Θέλουμε να ξαναφτάσουμε ψηλά. Δεν μας ενδιαφέρει να σώσουμε καμιά καρέκλα.


Όσοι ήταν να σώσουνε καρέκλες πήγαν από δω ή από κει. Ή στις αριστερές ή τις δεξιές καρέκλες.

Το ζητούμενο είναι, έχουμε πολιτική πρόταση; Εγώ πιστεύω ότι την παράταξη την χρειάζεται η χώρα, την χρειάζεται η πατρίδα μου. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και σήμερα ότι και να γίνεται επιβεβαιώνονται όλα αυτά που λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αρκεί αυτό; Όχι. Έχουμε πρόταση για το μέλλον; Έχουμε! Αλλά πρέπει την πρότασή μας να την πάμε στους πολίτες και να τους πείσουμε γι’ αυτό.



Πως κρίνετε την στάση της κυβέρνησης στα εργασιακά; Σε ποιους δίνει προτεραιότητα σε ότι αφορά την προστασία από τα επακόλουθα των περιορισμών λόγω κορωνοϊού και τι περιμένετε τον χειμώνα που έρχεται στον χώρο της εργασίας;

Είναι μια δύσκολη περίοδος για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Απόλυτα δύσκολη. Εγώ θέλω να σκέφτομαι και τον εργαζόμενο και τον επιχειρηματία. Κι επειδή μιλάμε κυρίως για τον ιδιωτικό τομέα, γιατί στο δημόσιο τα πράγματα είναι πάνω – κάτω σε ένα πλαίσιο, ο ιδιωτικός τομέας για να λειτουργήσει πρέπει να προστατευθούν και τα δικαιώματα του εργαζόμενου αλλά να υπάρχουνε και επιχειρήσεις. Αν δεν υπάρχουν επιχειρήσεις δεν υπάρχουν κι εργαζόμενοι και το αντίστροφο.

Χρειάζεται ένα συμβόλαιο τιμής αυτό τον καιρό στο οποίο η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίξει υπέρ κάποιου. Και δείχνει δείγματα μερικές φορές, όχι ότι στηρίζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αλλά ότι στηρίζει κάποιους μεγάλους επιχειρηματίες.

Αν όμως δεν γίνει ένα συμβόλαιο τιμής για όλους όσο θα διαρκεί η κρίση, το οποίο θα παρακολουθεί η κυβέρνηση, δεν θα πάνε καλά ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι επιχειρηματίες. Είναι ειδική περίπτωση αυτά που συμβαίνουν αυτόν τον καιρό εδώ.

Στην Αμερική έχουν χαθεί πάνω από 40.000.000 θέσεις εργασίας. Άρα η κυβέρνηση να μην μεροληπτεί, να βοηθήσει και τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά να μην μεροληπτεί υπέρ αυτών, για να μπορέσει να επιβιώσει ο παραγωγικός τομέας της χώρας.



Πως κρίνετε την διαχείριση της κρίσης από το Υπουργείο Υγείας και το Μέγαρο Μαξίμου;

Σε γενικές γραμμές και με βάση το τι έχει συμβεί στο εξωτερικό, η κυβέρνηση πήρε μερικές δύσκολες αποφάσεις στην αρχή και πήγε καλά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν λάθη. Έκανε σοβαρές παραλείψεις, όπως το παράδειγμα της χαλαρότητας μετά τον Ιούνιο και πολλά άλλα θέματα που τα γνωρίζει ο κόσμος.


Κάποιοι υπουργοί νομίζανε ότι ο κορωνοϊός είναι μια ευκαιρία δημοσκοπήσεων για να ανέβουν…

Εδώ μιλάμε για υγειονομική βόμβα που αφορά ζωές ανθρώπων και ταυτόχρονα μια κατάσταση που δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία.

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε μια εξαιρετικά σταθερή σχέση με την αλήθεια. Με προτάσεις. Εύχομαι και ελπίζω η κυβέρνηση να καταλάβει και να υλοποιήσει πολλές από αυτές τις προτάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν να βγούμε από όλο αυτό το πρόβλημα.

Από την άλλη, τώρα ο κόσμος, κι όχι όταν είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι, έχει τον δικό του τρόπο – την ατομική ευθύνη – να αποφασίσει πως μπορεί να προχωρήσει ή όχι.

Τα δύο τελευταία παραδείγματα με την κηδεία και με το γηροκομείο είναι παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλά ζητήματα που χρειάζεται να παρεμβαίνει μόνο το κράτος αλλά χρειάζεται και ο κόσμος να αποφασίσει με τις πράξεις του αν θα βοηθήσει ή όχι σε αυτή την κρίση.



Καταλήψεις στα σχολεία. Ποια η στάση σας και πως κρίνετε την στήριξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν στηρίζει μόνο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… Πρέπει να λειτουργούν τα θεσμικά όργανα. Δηλαδή πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται μετά από ψηφοφορίες, είναι θέμα δημοκρατίας και τα παιδιά πρέπει να το κατανοούν γιατί είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορεί κάποιος να καταλαμβάνει ένα σχολείο χωρίς μια δημοκρατική διαδικασία. Σε καμία περίπτωση. Δεν μπορεί ούτε η μία μειοψηφία ούτε η άλλη να κάνει ότι θέλει.


Είναι απαράδεκτες όμως και οι εικόνες να γίνονται προσπάθειες ανακατάληψης των σχολείων!

Σε αυτή την κρίση πρέπει όλοι να δείξουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα. Πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος, μια επικοινωνία, για να λυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν. Γιατί είναι υπαρκτά ζητήματα. Βεβαίως τα ζητήματα στην Παιδεία δεν σχετίζονται με το αν θα αγοράσουμε τα ελικόπτερα από την Γαλλία.



Σε τι διαφέρει το σημερινό ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ;

Τον τελευταίο καιρό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται ποιος σκίζει πιο εύκολα τις συμφωνίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο κύριος Τσίπρας κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία που ζητάει συγγνώμη γιατί δεν έσκισε την συμφωνία των Πρεσπών, με τα ίδια χαρακτηριστικά που δεν έσκισε ο κ. Τσίπρας τα μνημόνια με ένα άρθρο και έναν νόμο.

Ο Κόσμος καταλαβαίνει τώρα, αυτούς που βγήκανε στην πλατεία, που διαχωρίσανε τον κόσμο, που προκάλεσαν εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Το έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΝΔ στην αρχή και με την Χρυσή Αυγή μετά στην πλατεία Συντάγματος από κάτω, το έκανε μετά η ΝΔ με όλους αυτούς τους εθνικιστές στις πλατείες για το Μακεδονικό.

Εμείς δεν συμμετέχουμε σε όλα αυτά, εμείς έχουμε μια άλλη κουλτούρα. Είμαστε πραγματικοί σοσιαλδημοκράτες πιστεύουμε σε μια άλλη λειτουργία της δημοκρατίας, ότι κι αν ψηφίζουμε. Γι’ αυτό σας λέω, δεν μπορεί κανένας να γίνει ΠΑΣΟΚ.


Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα, είμαστε εμείς, και είναι η κουλτούρα μας, ξεπερνάει τα πάντα, γιατί αυτό είναι το πώς συμπεριφέρεσαι διαχρονικά, κι όχι όπως να θυμάσαι μόνο την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά να έχεις ξεχάσει τα μνημόνια.




https://piperata.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη