27 Οκτ 2020

Θα αρπάξουν την ευκαιρία στο Κίνημα Αλλαγής


«Τρίβουν» τα χέρια τους στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς θεωρούν ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ωφελήσει πολιτικά το Κίνημα Αλλαγής να ανακάμψει ως αξιόπιστη εναλλακτική σοσιαλδημοκρατική δύναμη με πρόταση απέναντι στη συντηρητική κυβερνητική πολιτική.

Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που το κόμμα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.

Άπαντες πλέον στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο καναβάτσο και το κουβάρι των σκοτεινών υποθέσεων, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, αρχίζει να ξετυλίγεται.


Πηγές του ΚΙΝΑΛ τονίζουν μάλιστα ότι τα όσα αποκάλυψε και συνεχίζει να αποκαλύπτει ο Σταύρος Κοντονής αποτελούν τη χαριστική βολή για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

«Τα αδιέξοδά του Αλέξη Τσίπρα εντείνονται και το κόμμα του δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων προκλήσεων στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην κοινωνία», δηλώνει στο «Κ» στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, ο οποίος βλέπει ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της δημοκρατικής παράταξης να επανακάμψει σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό.

Το πρέσινγκ που ασκείται από το Κίνημα Αλλαγής στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει. Στη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα βλέπουν ότι η τακτική αυτή αποδίδει και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, με σαφή στόχο να αναδείξουν τι εστί Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατή η αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί να συγκροτηθεί κυβερνώσα αριστερά όσο πρωταγωνιστούν τέτοια στελέχη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανενόχλητη η Κυβέρνηση της ΝΔ, να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων, με στελέχη της παράταξης να δηλώνουν ότι αυτός ο «διμέτωπος» της κ. Γεννηματά, είναι μονόδρομος για το Κίνημα Αλλαγής.

Δημοσιεύθηκε στο "Καρφί"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη