16 Οκτ 2020

Γκιουλέκας: "Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ελληνοτουρκικό. Η συμπεριφορά της Τουρκίας γελοιοποιεί ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση"

 Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας - Βιογραφικό

Ερωτηθείς για το τι περιμένουμε από την Σύνοδο Κορυφής και εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι διατεθειμένοι να γίνουν αυστηροί με την Τουρκία, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας σχολίασε σχετικά στους "Αταίριαστους" του ΣΚΑΪ:

«Αυτό που καταστήσαμε σαφές στην Ευρώπη είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον ελληνοτουρκικό, με την έννοια ότι η Τουρκία προκαλεί μόνον την Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι τουρκοευρωπαϊκό, διότι η Τουρκία με την συμπεριφορά της αμφισβητεί και γελοιοποιεί ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να εμφανισθεί ως μία περιφερειακή δύναμη στην περιοχή που δεν υπολογίζει απολύτως τίποτα», υπογράμμισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και τόνισε:

«Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να θέτουμε στην Ευρώπη το ζήτημα των κυρώσεων μαζί με το μήνυμα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση, πολιτικά, διπλωματικά και επιχειρησιακά θα συνεχίσουμε να απαντούμε στις τουρκικές προκλήσεις.

Αυτή την στιγμή, την απάντηση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, αλλά και απέναντι σε πολλά κράτη που σφυρίζουν αδιάφορα, πρέπει να την δώσουμε εμείς και απόφασή μας είναι να μην δείξουμε καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Και έχουμε και την ισχύ και την αποφασιστικότητα να υπερασπίσουμε αυτή την εθνική γραμμή», 
κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη