14 Οκτ 2020

Σκέψεις διαδοχής στον Περισσό


Ως γνωστόν, στον Περισσό δεν υπάρχουν ούτε «δελφίνοι», ούτε αλλάζει η ηγεσία του κόμματος πολύ συχνά, εξάλλου, το «ρεκόρ» της Αλέκας Παπαρήγα ως πολιτικής αρχηγού δύσκολα θα μπορέσει να το σπάσει άλλος.

Ωστόσο, το «Αγκίστρι» αλίευσε μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία: αν και ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα ως «μεταβατικός» αλλά κατάφερε να αποτελέσει «σταθερή» διάδοχη λύση, (και, ως γνωστόν, η «σταθερότητα» είναι για το ΚΚΕ μεγάλη αρετή...), κάποια στιγμή θέλει να κάνει πίσω.


Όταν, λοιπόν, γίνει αυτό, τότε ενδεχομένως να δούμε το ΚΚΕ να προχωρά σε «βουτιά» ως προς την ηλικιακή ιεραρχία. Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σε πολύ κλειστό κύκλο έχουν γίνει συγκεκριμένες συζητήσεις που θέλουν τον Κουτσούμπα να αποχωρεί μετά τις επόμενες εκλογές, ώστε να δώσει τη θέση του στην επόμενη γενιά. Μάλιστα, επ’ αυτού έχει αρχίσει να «ωριμάζει» η ιδέα να δοκιμαστεί ο νυν ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος.

Ο Αλαβάνος έχει πυκνώσει την παρουσία του στα ΜΜΕ - με τη «βούλα» του γραφείου Τύπου του Περισσού - και η εκτίμηση όλων στις επικοινωνιακές και πολιτικές επιδόσεις του ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Σημειωτέον πως, πριν αναδειχθεί ευρωβουλευτής, ο Αλαβάνος ήταν υπεύθυνος της επιτροπής Διεθνών Σχέσων του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, αλλά και εκπρόσωπος της «κόκκινης» νεολαίας στην Παγκόσμια Ένωση Δημοκρατικών Νεολαιών.

Το μόνο του μειονέκτημα είναι πως είναι... πρώτος ανιψιός του πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου - αλλά, ως γνωστόν, δεν υφίσταται... οικογενειακή ευθύνη στην πολιτική!

Δημοσιεύθηκε στο "Καρφί"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη