18 Νοε 2020

Προσοχή: έχει αυτά τα συμπτώματα η έφηβη κόρη σας;

Έρευνα: Εθισμένοι με τα κινητά τηλέφωνα οι έφηβοι 

Επειδή με τις ημέρες της καραντίνας αυξάνεται κατακόρυφα η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους εφήβους και ειδικά από τα κορίτσια, προσέχετε αυτές τις συμπεριφορές: 

1) Εκνευρίζεται η κόρη σας όταν της λέτε να κάνει κάποιες εργασίες του σπιτιού την ώρα που ασχολείται με το κινητό της; Για παράδειγμα να τακτοποιήσει το δωμάτιο και το γραφείο της και μετά να ασχοληθεί με το κινητό της;

2) Θυμώνει και φωνάζει μόλις της κάνετε κάποια παρατήρηση για να βγει από το δωμάτιο και να έρθει για το μεσημεριανό ή το βραδινό τραπέζι χωρίς το κινητό της τηλέφωνο;

3) Την έχετε πιάσει να σας λέει ψέματα για το πόσες ώρες ασχολείται με το κινητό της;

4) Κοιμάται λιγότερες ώρες από όσο πρέπει καθημερινά επειδή ασχολείται πολλές ώρες με το κινητό;

Αν συμβαίνουν αυτά, τότε υπάρχει πρόβλημα! Είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν και οι εθισμένοι στα τυχερά παιχνίδια! Είναι μια ψυχαναγκαστική texter που λένε και οι λατινόφωνοι....

Τι πρέπει να κάνετε;

Σε πρώτη φάση πρέπει να συμφωνήσετε με το παιδί σας πως πρέπει να μπουν κανόνες στη χρήση του κινητού ήρεμα χωρίς φωνές και ακρότητες. Για παράδειγμα: Όχι κινητό την ώρα του φαγητού, θα είναι μια καλή αρχή ή όταν διαβάζει το παιδί, το κινητό της θα είναι απενεργοποιημένο και σε άλλο δωμάτιο. 

Επίσης να απενεργοποιήστε τα κινητά σας όταν κάνετε κάτι όλοι μαζί, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ενόχληση. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι εσείς αποτελείτε το κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για το παιδί σας.

Είναι καλή η χρήση του τηλεφώνου και η επικοινωνία που προσφέρει με τις διάφορες εφαρμογές, χρειάζεται όμως ορθολογική χρήση.

Αν δεν καταφέρατε κάτι, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε ειδικούς ψυχολόγους και ψυχίατρους αν ο ψυχαναγκασμός έχει ξεφύγει!

Υ.Γ.

Αναφερόμαστε στα κορίτσια επειδή αμερικενικές μελέτες έχουν δείξει ότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από τα αγόρια. 

Διαβάστε και αυτά

https://paidiatreio.gr/el/goneis-2/efivos/ygeia-efivos-1/291-έφηβοι-και-κινητό

https://www.tanea.gr/2018/07/02/health/efiboi-kai-kinita-tilefwna-symboyles-gia-orthi-xrisi/


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη