17 Νοε 2020

Σούπερ μάρκετ: Ποια είδη θα πωλούνται κατ' εξαίρεση από σήμερα


Νέες αλλαγές θα γίνουν στα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, με υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ εντός της ημέρας.

Με υπουργική απόφαση και ενόψει της πτώσης της θερμοκρασίας για την οποία έχει προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες τρεις ημέρες, επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ να πωλούν παντόφλες, κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης κατ' εξαίρεση πλόγω της προηγούμενης απόφασης που ελήφθη για την απαγόρευση πώλησης βιομηχανικών ειδών όσο διαρκεί το lockdown.


Η απόφαση είχε ληφθεί, προκειμένου να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Blue Sky "λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών δεν είναι σωστό να αφήνουμε τον κόσμο να κρυώνει".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι έχει μία αγωνία για να ανοίξουν τα καταστήματα τις γιορτές καθώς αλλιώς θα υποστούν μεγάλη ζημιά, όπως και η ελληνική οικονομία. Α

Αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο υπουργός είπε πως σήμερα περνάει από τη Βουλή μια διάταξη, η οποία δίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχει το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρεία τον Σεπτέμβριο και σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη