27 Νοε 2020

Επιτέλους κάτι κινείται στο φιλελεύθερο χώρο για δημιουργία μεγάλου και σοβαρού πολιτικού φορέα ( όχι αυτοί δεν πουλάνε ματζούνια από το Θιβέτ σαν τον άλλον)

 

Απάντηση του Θάνου Τζήμερου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:




"ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ" ΤΟ ΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΤΕ
Σας κοινοποιώ το e-mail που έστειλα στον δημοσιογράφο Σταύρο Παπαντωνίου της Καθημερινής, της σοβαρής, υποτίθεται, εφημερίδας που για πολλοστή φορά σε δημοσίευμα που με αφορά, γράφει ό,τι της καπνίσει - ή ό,τι της καπνίσουν... Το δημοσίευμα είναι αυτό που βλέπετε στο screenshot.

"Αγαπητέ κε Παπαντωνίου,
μια είδηση που κατά το 1/3 είναι ανακριβής μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη; Αναφέρομαι στο σχόλιό σας για τις "συνομιλίες" μου με Κρανιδιώτη και Φραγκούλη. Μιλάω, όντως με τον Φαήλο. Όχι για άλογα, προφανώς. Τον στρατηγό δεν τον γνωρίζω προσωπικώς, δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ και δεν έχουμε μιλήσει ποτέ - ούτε από τηλεφώνου. Όχι ότι είναι κακό, απλώς δεν έτυχε και δεν το επεδίωξε κανείς μας. Δεν έχει μιλήσει ούτε και ο Φαήλος. Θα μπορούσατε να κάνετε ένα τηλεφώνημα, πριν γράψετε την "πληροφορία" σας, σε κάποιον από τους τρεις για επιβεβαίωση της φήμης που κάπου ακούσατε. Γιατί δεν το κάνατε; Δημοσιογραφική δεοντολογία λεγόταν αυτό κάποτε. 

Επίσης, με ποιο κριτήριο η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ χωροθετείται δεξιότερα της ΝΔ; Είμαστε ένα καθαρόαιμο φιλελεύθερο κόμμα με θέσεις (π.χ. στα ατομικά δικαιώματα, στις σχέσεις κράτους - εκκλησιών, στη διαχείριση της κρατικής περιουσίας) πιο προωθημένες κι από τους αριστερούς. Απλώς είχαμε αναγνωρίσει πολύ νωρίς την ισλαμική απειλή και υποστηρίζαμε την (φιλελεύθερη συν τοις άλλοις) θέση πως όταν πηγαίνεις σε ένα άλλο κράτος θα πρέπει α) να πηγαίνεις νόμιμα β) να σε χρειάζονται εκεί και γ) να ζεις ιδίοις αναλώμασι και όχι εις βάρος των κατοίκων του. Υποστηρίζουμε επίσης πως ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους και κανένα κόμμα δεν μπορεί να βιαιοπραγεί εκπροσωπώντας αυτοκλήτως το δίκαιο του εργάτη ή του εφοπλιστή, και μάλιστα όπως εκείνο το αντιλαμβάνεται. Πολύ ακροδεξιά όλα αυτά, ε;

Θα εκτιμούσα εάν επανορθώνατε. Άλλη φορά, όταν θέλετε να γράψετε για την ταπεινότητά μου μπορείτε να χρησιμοποιείτε το e-mail μου και το κινητό: 6944.......... Θα έχετε πληροφορηθεί υποθέτω πως είμαι ειλικρινής και ευθύς έως κυνισμού." 

Επί της ουσίας: Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη έχουμε καλές σχέσεις. Έχει λασπωθεί κι εκείνος τα μάλα, καθώς είναι περισσότερο από μένα "παραβάτης" των κανόνων της πολιτικής ορθότητας. Όμως, είναι συγκροτημένος, σοβαρός, δεν μασάει τα λόγια του και την πένα του την απολαμβάνω και ως προς την ουσία και ως προς το ύφος. 

Κυρίως συμφωνούμε σε 4 βασικά θέματα: 
α) την αντιμετώπιση της ισλαμικής εισβολής 
β) την αντεπίθεση στην ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς 
γ) την εφαρμογή του νόμου και της τάξης χωρίς εξαιρέσεις και πολιτικά φίλτρα και 
δ) την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και κυρίως την απαλλαγή τους από το κομματικό φατριασμό. 

Είναι πιθανόν αυτό να καταλήξει και σε εκλογική συνεργασία. Πιθανόν επίσης να συμμετάσχουν κι άλλοι, άτομα ή ομάδες, που δεν τιμούν τους αγώνες της αριστεράς και δεν θέλουν η Αθήνα να γίνει Ισλαμαμπάντ και η Ευρώπη ισλαμικό χαλιφάτο. Μόνο κριτήριο η σοβαρότητα, όχι η απόλυτη ταύτιση θέσεων. Όχι ψεκασμένοι, όχι φουστανελολάγνοι, όχι απατεώνες, όχι εθνοκάπηλοι. Σαφές; Το αν και το πώς θα το μάθετε όταν έρθει η ώρα, αφού το θέμα συζητηθεί στα όργανα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ και πάρει, φυσικά, την έγκρισή τους. 
Επειδή οι αναδημοσιεύσεις της ανακρίβειας της Καθημερινής θα πάρουν έκταση, έχετε υπόψη αυτό το κείμενο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη