21 Νοε 2020

Τα τραγικά λάθη της ΕΥΠ τα προηγούμενα χρόνια…που την διέλυσαν! Χρειάζεται λύση ΕΡΤ...άμεσα. Λουκέτο και επανεκκίνηση....

 upload.wikimedia.org/wikipedia/el/5/5b/EYP_logo...

Κάνοντας μια σταχυολόγηση των σοβαρότερων από αυτά τα περιστατικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για ενέργειες που, εκτός από την υπηρεσία την ίδια, συχνά έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τη

χώρα.

– Το 1985 αποκαλύπτεται η υπόθεση Κρυστάλλη. Στον 30χρονο τότε Ντάνο Κρυστάλλη,δημοσιογράφο της ΕΡΤ 3 είχε ανατεθεί η συλλογή πληροφοριών για την τρομοκρατία,με χειριστή του τον αξιωματικό Αλεξάκη κυρίως για τη δράση της 17Ν. Επειτα από έκρηξη βομβών στην Κυψέλη, ο Κρυστάλλης συλλαμβάνεται ως υπαίτιος και οι διωκτικές αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έδινε πληροφορίες στην υπηρεσία του για βόμβες τις οποίες τοποθετούσε ο ίδιος.Δικαστηκά αυτό δεν απεδείχθη ποτέ αφού ο Κρυστάλλης προφυλακίστηκε για λίγους μήνες αλλά αθωώθηκε με βούλευμα αφού άπαντες στην Κατεχάκη φοβήθηκαν ότι στο δικαστήριο δεν θα έχουν που να κρυφτούν.

– Την περίοδο 1989 – 1993, η ΕΥΠ συνδέεται με δύο μεγάλες υποθέσεις υποκλοπών, που αφορούν κυρίως πολιτικά πρόσωπα. Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΥΠ προωθείται σχέδιο για τη δημιουργία μιας δεύτερης 17Ν, προκειμένου, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, να προκληθεί σύγχυση στην πραγματική οργάνωση και να την οδηγήσει σε λάθη. Στο θέμα της τρομοκρατίας, ο ρόλος ομάδων της ΕΥΠ, που έδρασαν αυτόνομα, ποτέ δεν διερευνήθηκε πλήρως. Βέβαιο είναι ότι στήθηκε «βιομηχανία» αναφορών προκειμένου να καρπωθούν κονδύλια που διέθετε η υπηρεσία για συλλογή πληροφοριών. Τέτοιες αναφορές περιελάμβαναν από συνήθεις υπόπτους, μέχρι και πληροφορία ότι πίσω από τη 17Ν βρισκόταν άτομο τουρκικής καταγωγής.

– Σε λάθος χειρισμούς της ΕΥΠ αποδίδεται και η υπόθεση του Ελληνοαμερικανού Στηβ Λάλας, ο οποίος συνελήφθη το 1993 από τις αμερικανικές αρχές, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

– Στις αρχές του 1999 συγκλονίζει η υπόθεση Οτσαλάν, η οποία εξέθεσε διεθνώς τη χώρα. Μεγάλο μέρος της ευθύνης αποδόθηκε σε ομάδα στο εσωτερικό της ΕΥΠ, η οποία έδρασε αυτόνομα, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα με μεγάλη ευθύνη αξιωματικού που αυτοδιαφημίζεται ακόμα και σήμερα ως πράκτορας λούκι λούκ που έδρασε στην Τουρκία και τους έκανε…άνω κάτω!Ξεχνάει όμως να αναφέρει ότι στην Τουρκία πήγε…12 μέρες μετά την μετάθεση του από το ΓΕΣ στην ΕΥΠ χωρίς καμία απολύτως καμία εκπαίδευση.Η ιδιότητα του δε καλυπτόταν με διπλωματικό διαβατήριο γεγονός που σημαίνει ότι η ΜΙΤ γνώριζε την ύπαρξη του από την ώρα που μπήκε στο αεροπλάνο.

– Το 2005 η ΕΥΠ εμπλέκεται σε δύο πολύκροτες υποθέσεις. Τις καταγγελίες για απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών και την υπόθεση των υποκλοπών. Στην υπόθεση των Πακιστανών, μια σειρά από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ερασιτεχνικούς χειρισμούς, με την εμπλοκή αξιωματικών της Ασφάλειας, που είχαν αποσπασθεί στην ΕΥΠ και φαίνεται ότι ανέλαβαν την υπόθεση ως πλέον έμπιστοι της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα για τηλεφωνικές υποκλοπές που κάνει η ΕΥΠ. Αποτέλεσμα ήταν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ταγματάρχη Σταύρου Κατσούλη, που θεωρήθηκε εσκεμμένη, με κομματικά κριτήρια.

Ονόματα στελεχών της υπηρεσίας δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο και με αφορμή την υπόθεση των Πακιστανών, ενώ στις γκάφες της υπηρεσίας συγκαταλέγεται και η δημοσιοποίηση στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ονομάτων υποψηφίων πρακτόρων, αλλά και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων και των ειδικοτήτων περισσότερων από 400 ατόμων, που μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.

-2015 Ο εισαγγελέας εισέβαλε μετά από ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και στελεχών της ΕΥΠ στο γραφείο του ανώτερου αξιωματούχου της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη,που υπηρετούσε στην διεύθυνση κατασκοπίας και κατέσχεσε έγγραφα από τον φοριαμό του. Ο υπάλληλος της ΕΥΠ, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φέρεται να κατείχε έγγραφα που δεν είχε δικαίωμα να έχει στην κατοχή του.Ο διασυρμός επι χρόνια με αφορμή την υπόθεση αυτή σε δεκάδες δίκες για δεκάδες στελέχη της ΕΥΠ δεν είχε παγκόσμιο προηγούμενο.Ονόματα πρακτόρων πρώτης γραμμής στο φως της δημοσιότητας.Μέχρι και οι διευθύνσεις των σπιτιών τους!! Η κατηγορία για κατασκοπία έπεσε σαν χάρτινος πύργος.Ο Διασυρμός όμως της υπηρεσίας υψώθηκε σαν του αιφελ.!

-2019 Την ενοχή κατά το κατηγορητήριο του κ. Βασίλη Δρακακάκη ή “Νικήτα” της ΕΥΠ,ανώτερου στελέχους της πρότεινε κατά την ακροαματική διαδικασία έπειτα από μια αγόρευση καταπέλτη ο Εισαγγελέας Έδρας στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, στις 13 Μαΐου 2019 ημέρα Δευτέρα συσκέφθηκε το Δικαστήριο, από την διακοπή και ανακοίνωσε την ετυμηγορία του…

Επέβαλε ποινή φυλακίσεως 9 ετών με την Έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στον “Νικήτα” της ΕΥΠ κ. Βασίλη Δρακακάκη …Η κατηγορία αφορούσε διακινήσει λαθρομεταναστών

(απόσπασμα από άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ)


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη