30 Νοε 2020

Επιστολή Στυλιανίδη σε δύο υπουργούς και έναν υφυπουργό για τα ταξί της Περιφέρειας


 Κατέθεσε ατζέντα με 12 μέτρα στήριξης

Με επιστολή του ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε τη στήριξη του κλάδου των Ταξί στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, εξηγώντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν και περιγράφοντας τα προβλήματα του κλάδου στην περιοχή που λόγω πανδημίας έχει πληγεί τόσο από τα κλειστά σύνορα όσο και από το κλειστό Πανεπιστήμιο που είναι και οι βασικές πηγές εισοδήματος.

Στην επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς ο Θρακιώτης πολιτικός επιμένει σε λύσεις υποστηρικτικές για να ξεπεραστεί η κρίση και να παραμείνουν βιώσιμοι οι τοπικοί επαγγελματίες.

Ο βουλευτής ζητάει:
«1. Την ένταξη των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ταξί στις πληττόμενες επιχειρήσεις (ΚΑΔ: 4932xxxx) και σε κάθε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, που αφορά αυτές, με αρχή τη χορήγηση σε όλους τους ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ του επιδόματος ειδικού σκοπού των 800 ευρώ (επίδομα Νοεμβρίου).
2. Την ένταξη των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ταξί σε ευρωπαϊκά κοινοτικά ή εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα.
3. Την μονιμοποίηση του Φ.Π.Α. στο 13% (και όχι μόνο μέχρι τον Απρίλιο του 2021), την κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για το 2020 και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
4. Την εξαίρεση των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ταξί από την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών προς τον Ε.Φ.Κ.Α. για τους μήνες διάρκειας των lockdown και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες εργασίας με περιορισμό στον αριθμό επιβατών, με παράλληλη επιδότηση των εισφορών και της διαφοράς από τις μειωμένες εισφορές από τον μηχανισμό του ταμείου SURE, ώστε να μην χαθούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους.
5. Την επιδότηση των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί για τις κενές θέσεις και την συνακόλουθη έλλειψη μεταφορικού έργου, εξαιτίας του περιορισμού του ανώτατου αριθμού επιβατών για υγειονομικούς λόγους, στα πρότυπα της ειδικής επιδότησης προς ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία, από το Μάρτιο του 2020 και για όλο το χρονικό διάστημα διάρκειας των περιορισμών.
6. Την παράταση του ορίου ηλικίας των ήδη κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2021, καθώς στις 31-03-2021 λήγει η αναστολή υποχρέωσης αντικατάστασης αυτοκινήτου και τίθενται σε ισχύ τα όρια ηλικίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ, που ορίζει η υπάρχουσα νομοθεσία.
7. Την επιδότηση για την αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου (περιβαλλοντικού προτύπου εκπομπής καυσαερίων τουλάχιστον EURO 6) αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως καυσίμου, καθώς η επιδότηση για αγορά αυτοκινήτων υβριδικού τύπου PLUG-IN είναι πρακτικά αδύνατη για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω έλλειψης θέσεων φόρτισης υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
8. Τη δημιουργία θέσεων ηλεκτρικής φόρτισης υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις πιάτσες των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί στην Αν. Μακεδονία και Θράκη και κίνητρα για τη δημιουργία πρατηρίων φυσικού αερίου, ώστε να μπορέσουν να ταξινομηθούν και ηλεκτρικά/υβριδικά και φυσικού αερίου Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα Ταξί στην περιφέρεια μας.
9. Την επιδότηση για την αντικατάσταση των ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρων, που λήγουν στις 31.12.2020 και εφεξής.
10. Την ταξινόμηση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί έως και εννέα μετά του οδηγού θέσεων με ταξίμετρο.
11. Τη μεταφορά χωρίς περιορισμό με Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί μελών της ίδιας οικογένειας, που διαβιούν στην ίδια οικία (π.χ. σύζυγοι, ενήλικα αδέλφια, και όχι μόνο ένας γονέας με ανήλικα τέκνα), όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας και πάντα σύμφωνα με τον προβλεπόμενο στην άδεια αυτοκινήτου ανώτατο αριθμό επιβατών, και
12. Την εντατικοποίηση των ελέγχων των εκμισθωμένων Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό».


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη