28 Δεκ 2020

Οι ανακοινώσεις από τους Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους για τους εμβολιασμούς


 

Λίγες μέρες πριν φύγει το 2020, το οποίο ο κορωνοϊός «σημάδεψε» ανεξίτηλα, οι αρμόδιες Αρχές ενημερώνουν -όπως κάθε Δευτέρα και Παρασκευή- για την πορεία της πανδημίας, την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 476 νέες μολύνσεις το

τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, στο υπουργείο Υγείας βρίσκονται η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, για να ενημερώσουν για το πρόγραμμα του εμβολιασμού, με τον τελευταίο να κάνει αναφορά στο πρώτο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο στη χώρας μας, το οποίο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, όπως τόνισε. 

Τον λόγο πήρε ξεκινώντας η κυρία Θεοδωρίδου, η οποία χαρακτήρισε μέρα γιορτής την χθεσινή, καθώς ξεκίνησε ο εμβολιασμός.

Η ίδια είπε ότι έκανε το εμβόλιο κι ένιωσε «συγκίνηση, χαρά και μια ηθική ικανοποίηση ότι η προσδοκία πολλών μηνών έφτανε στην εφαρμογή των εμβολίων. Αυτά τα συναισθήματα θα τα έχετε κι εσείς κάνοντας το εμβόλιο και ο στόχος όλων όσων ασχολούμεθα με τα εμβόλια, είναι να μη μείνει ούτε ένα άτομο στη χώρα μας που να μην εμβολιαστεί».

Η ίδια έκανε λόγο για «ευρεία αποδοχή του εμβολίου από τους υγειονομικούς», αναφερόμενη στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει για να εμβολιαστούν.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη