5 Δεκ 2020

Οι μεγαλύτεροι κλέφτες πολιτικοί είναι οι Γερμανοί: το λέει ο ECONOMIST (δεν πέσαμε από τα σύννεφα ε;)

 

Οι άνθρωποι που είναι συνεργάτες του Χριστοφοράκου και τον κρύβουν τόσα χρόνια, είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια: τα παίρνουν από εταιρείες και δεν δίνουν λογαριασμό, γίνονται δήμαρχοι, κυβερνήτες κρατιδίων, υπουργοί και ...κάνουν που και που καμία δίκη!

Α όλα κι όλα! Εκεί τουλάχιστον στη Γερμανία κάνουν δίκες! Δείτε τι έβγαλε ο economist για τα μπουμπούκια τους Γερμανούς πολιτικούς! Γνωρίστε το ευαγές ίδρυμα της Warburg, τον Κο Scholtz και τις απάτες με τις cum-ex συναλλαγές:

https://www-economist-com.libproxy.ncl.ac.uk/finance-and-economics/2020/11/19/a-tax-evasion-scandal-draws-in-hamburgs-elites?fbclid=IwAR2qI7Q6TBhDKN1edGFXO2uXuo1qeS2Qta9Vc1oIOGa7y9nP7Rv9S_plJBU


Η ιστορία έχει κάπως έτσι ...η SPD κυβερνάει κάπου στα 1.250 χρόνια το Αμβούργο, με μικρά διαλείμματα. Όπως η CSU στην Βαυαρία. Στο Αμβούργο το κόμμα πήρε 50.Ο00 ευρώ από την Warbung για τον προεκλογικό αγώνα. Πριν υπήρξαν συνάντησεις Scholz με τον "Warbung-Πατριαρχη". Ο Scholz ούτε θυμόταν ότι είχαν συναντήσεις.
 Όταν του το θύμισαν είχε ξέχασει για ποίο θέμα συζήτησαν. Καλό ε...
Όλα καλά μέχρι δω;
 Η Warburg λοιπόν πήρε ένα πρόστιμο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάπου στα 47 εκ. Ευρώ επειδή κάνανε παιχνίδι με "φόρους οικ. συναλλαγών"....
Λόγω της ομοσπονδίας είναι το κρατίδιο του Αμβούργου υπεύθυνο να εισπράξει το πρόστιμο. Και; Θα αναρωτηθήκατε ....
Ε, το κρατίδιο του Αμβούργου ξέχασε δύο χρόνια να εισπράξει τα χρήματα από την Warbung! Και βάσει του γερμανικού δίκαιο διαγράφεται το πρόστιμο και ισχύει: ne bis in idem! 
Και το παλάτι Scholz θέλει να γίνει και Bundeskanzler! Μηδέν ντροπή!!! 
Ο υπεύθυνος υπουργός ( Senator) για τα οικονομικά στο Αμβούργο είναι ο τωρινός Δήμαρχος! Βάσει του ομοσπονδιακού δίκαιου είναι στο status πρωθυπουργού ενός κρατιδίου. 
Οι Πράσινοι τον κάνανε δήμαρχο ενώ ήταν η "δουλειά" γνωστή στο Αμβούργο. 
Από ηθική όμως και οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ε; άλλο τίποτα! Και λοιπόν;
 Εάν υπάρξουν καταδίκες θα υπάρξουν χρηματικές ποινές στο τριπλάσιο της ζημιάς για το κράτος, το κόμμα της SPD θα χάσει κομματική επιδότηση επίσης στο τριπλούν (3 x 50.000 ευρώ) και σε περίπτωση κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) χάνονται συνταξημα και θέσεις στο δημόσιο και προβλέπεται μέχρι και φυλάκιση (μέχρι 2 χρόνια). 
Αυτά χωρίς να είμαι και κανένας ειδικός δικηγόρος...

Ο Γερμανοτσολιάς
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη