16 Ιαν 2021

Δυναμική είσοδο στην Ελλάδα επιδιώκει η Amazon

 Δυναμική όπως φαίνεται θα είναι η είσοδος της Amazon στην ελληνική αγορά. Η επένδυση του τεχνολογικού βραχίονα δικτύωσης της πολυεθνικής, Amazon Web Services (AWS), έχει ξεκινήσει ήδη να ξεδιπλώνεται σε πολλαπλά μέτωπα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου οι επίσημες «πανηγυρικές» ανακοινώσεις.

Η ηγέτιδα στις cloud υπηρεσίες παγκοσμίως, έπειτα απ’ την επένδυση της πέρυσι για τη δημιουργία υποδομής «Amazon CloudFront Edge», ενός δικτύου από proxy servers παροχής περιεχομένου, που ένωσε

την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της AWS, έχει περάσει και στη φάση συγκρότησης μίας ισχυρής ομάδας στην Αθήνα που θα αναλάβει περιφερειακό ρόλο καλύπτοντας επίσης τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας.

Κάτι που, όταν ολοκληρωθεί, θα οδηγήσει και στην επισημοποίηση της λειτουργίας στο Χαλάνδρι των γραφείων της θυγατρικής, Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε., που συστάθηκε πέρυσι με μετοχικό κεφάλαιο το οποίο πλέον φθάνει τα 3 εκατ. ευρώ μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις αρχές του περασμένου έτους, και διαχειριστή τον επικεφαλής ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική) της Amazon Web Services κ. Τόνι Βαν ντε Μπέργκε.

Στο άρμα της ελληνικής ομάδας ήδη έχουν ανέβει γνωστά ονόματα της ελληνικής αγοράς, όπως ο Θανάσης Πατσακάς,πρώην εμπορικός διευθυντής της Intracom Telecom και πρώην στέλεχος της HP στην Ελλάδα, ο οποίος έχει αναλάβει γενικός διευθυντής πωλήσεων.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη