24 Ιαν 2021

Κορωνοϊός: Έρχεται στην Ελλάδα η κολχικίνη - Σε ποιους ασθενείς θα χορηγείται


greece_hospital

Στη χώρα μας, η κολχικίνη θα χορηγείται σε ασθενείς εκτός νοσοκομείου, άνω των 60 ετών, με θετικό μοριακό τεστ, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι υποκείμενα νοσήματα - Επίσης, σε ασθενείς 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό πάνω από 38 για τουλάχιστον 48 ώρες - Καθηγητής Στεφανάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Χάπι φτηνό, διαδεδομένο, ακίνδυνο, με πολύ λίγες παρενέργειες» Το «πράσινο φως» για να μπει η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με κορωνοϊό, έδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα. 


Η μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με Covid-19 «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης». 

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιάννη Αντύπα, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτής της ΝΔ, τόνισε σχετικά: «Είναι μία σημαντική εξέλιξη, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι εξαιρετικά θετικά. Οι ερευνητές είδαν ότι μείωσαν 44% τη θνητότητα, 25% την ανάγκη να νοσηλευτεί κάποιος στο νοσοκομείο και 50% την ανάγκη να διασωληνωθεί. Πρώτη φορά βλέπουμε αυτά τα ποσοστά από ένα φάρμακο, ένα χάπι φθηνό, διαδεδομένο, ακίνδυνο, με πολύ λίγες παρενέργειες. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε τόσο αισιόδοξοι. Είμαστε μπροστά σε μία πολύ θετική εξέλιξη στην αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό». Περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη