27 Ιαν 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «δημογέροντες» συνασπίζονται αναμένοντας την νέα ήττα Τσίπρα


Η στήλη έχει πολλάκις αποκαλύψει τί ενώνει τους Νίκο Βούτση, Νίκο Φίλη, Γιάννη Δραγασάκη, Αριστείδη Μπαλτά, Αλέκο Φλαμπουράρη, Δημήτρη Παπαδημούλη: το γεγονός ότι, ανήκοντας στην «παλιά φρουρά» του κόμματος αντιμετωπίζονται ως «Γερουσία» από τον Αλέξη Τσίπρα και ανήκουν όλοι στην κατηγορία των... «προς απόσυρση» στελεχών από την πρώτη γραμμή.

Το θέμα, βεβαίως, δεν είναι ηλικιακό: αφού ο Φίλης μόλις έκλεισε τα 60, ενώ ο Φλαμπουράρης διάγει την ένατη δεκαετία της ζωής του. Ωστόσο, όλοι αυτοί μαζί συγκροτούν τη λεγόμενη «ιστορική ηγεσία» του ΣΥΡΙΖΑ - ή τη «γερουσία», όπως τους αποκαλούν κάπως σκωπτικά οι 30άρηδες και οι 40άρηδες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Η στήλη, λοιπόν, πληροφορείται ότι, παρά τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν μεταξύ των προαναφερθέντων, έχει ανοίξει μεταξύ τους ένας διαρκής κύκλος επικοινωνίας και επαφών. Είναι, δηλαδή, σε «κοινή πορεία προβληματισμού», όπως λένε τουλάχιστον τρεις εξ αυτών στους συνομιλητές τους.

Μάλιστα, αν και δεν βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, τους ενώνουν τρία πράγματα: Πρώτον, η επιδίωξή τους να μη φύγουν από το προσκήνιο και να μην εξωθηθούν σε... αναγκαστική πολιτική συνταξιοδότηση. Δεύτερον, το σχέδιό τους να παίζουν σημαντικό ρόλο, ως «ιστορική ηγεσία», στη διαμόρφωση της γραμμής του κόμματος.

Και τρίτον, να καθορίσουν τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, μετά τη διαφαινόμενη ήττα στις επόμενες εκλογές, οψέποτε κι αν γίνουν αυτές...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη