Στράτος Σιμόπουλος: Άνευ περιεχομένου η μετεγκατάσταση στη Σίνδο της ΔΕΘ- η Δυτική Θεσσαλονίκη απαιτεί υποδομές

18 Ιαν 2021

 

Σε σημερινό δελτίο τύπου ο βουλευτής της ΝΔ, κ.Στράτος Σιμόπουλος, σχετικά με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο αναφέρει:

«Περισσότερα από δέκα χρόνια έχουν περάσει από την εποχή που η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αποφάσισε την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο.

Ήρθε, όμως, αργότερα η οικονομική κρίση και τελικά προκρίθηκε η παραμονή της στο σημερινό χώρο και παράλληλα η δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου και ενός μητροπολιτικού πάρκου.

Το έργο, διότι περί έργου πρόκειται, ωρίμασε, με το χωρικό σχέδιο να είναι έτοιμο και να έχει προκηρυχθεί για την αρχιτεκτονική μελέτη διεθνής διαγωνισμός.

Πλέον, η σχετική συζήτηση για την μετεγκατάσταση δεν έχει κανένα νόημα και απλώς θυμίζει τον διχασμό της πόλης με αφορμή είτε το σταθμό Βενιζέλου του μετρό είτε την υποθαλάσσια αρτηρία και την εξωτερική περιφερειακή.

Η ανάπλαση πρέπει να προχωρήσει και παράλληλα να αρχίσει άμεσα η διοχέτευση πόρων για την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η επέκταση του μετρό, η ανισοπεδοποίηση των σιδηροδρομικών κόμβων και η ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου πρέπει να αποτελέσουν άμεση κυβερνητική προτεραιότητα.

Η Δυτική Θεσσαλονίκη δικαιωματικά απαιτεί.»

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη