11 Ιαν 2021

Η εφαρμογή Whats app δεν είναι πλέον ασφαλή! Όλα πάνε ...Facebook! Μένει το viber αλλα το πιο σίγουρο είναι...

 


Τέλος η ασφάλεια του whats app γιατί πουλήθηκε η ψυχή του στον...μίστερ Facebook και τα προσωπικά δεδομένα όλων...πουλιούνται κι αγοράζονται! Έτσι μένει το viber όπου μας λέει ότι σε αντίθεση με τα θολά νερά στα οποία κινείται το WhatsApp σχετικά με την προστασία των δεδομένων των χρηστών του, υποστηρίζει ότι υπήρξε ένα παράδειγμα προς μίμηση, ενσωματώνοντας βασικές λειτουργίες που ενισχύουν την ασφάλεια του ιδιωτικού απόρρητου. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν:

  • Προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση endtoend για δωρεάν προσωπικές κλήσεις και συνομιλίες, χωρίς την ανάγκη για κάποια ειδική ρύθμιση. Κανείς δεν έχει πρόσβαση στις κλήσεις και τις συνομιλίες πέραν των συμμετεχόντων -ούτε καν το ίδιο το Viber.
  • Τα παραδομένα μηνύματα δεν αποθηκεύονται στο Viber και το αντίγραφο στο Cloud είναι απενεργοποιημένο ως προεπιλογή: Οι χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα των συνομιλιών τους μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν στο cloud backup, αλλά το Viber δεν κρατά αντίγραφα των μηνυμάτων ή των κλήσεών τους.
  • Προστασία οθόνης: Το Viber προσφέρει κορυφαία προστασία οθόνης, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα σε μια συνομιλία, αλλά και ολόκληρες συνομιλίες να παραμένουν κρυμμένες και να εμφανίζονται μόνο με τη χρήση κωδικού.
  • Μη κοινοποίηση δεδομένων στο FacebookΤο Viber έχει διακόψει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook. Καμία πληροφορία σχετικά με το χρήση δεν κοινοποιείται, ούτε θα κοινοποιηθεί ποτέ, στο Facebook. 
Ομως σαν την ασφάλεια που παρέχει η πλατφόρμα SIGNAL δεν βρέθηκε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη