10 Απρ 2021

7 στους 10 Ευρωπαίους οδηγούς θα επιλέξουν ηλεκτρικό για το επόμενο αυτοκίνητό τους

 


Με το πόδι στο γκάζι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι οι Ευρωπαίοι, στηρίζοντας με την επιλογή τους αυτή τις

πράσινες μετακινήσεις.

Ερωτώμενοι αν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα ως το επόμενο αυτοκίνητό τους, το 70% των Ευρωπαίων οδηγών δηλώνει θετικό. Ο πιο δημοφιλής λόγος για τους οδηγούς που εξετάζουν μια τέτοια αγορά, είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρει ένα όχημα μηδενικών εκπομπών (το 49% των ερωτηθέντων).

Τα αποτελέσματα αυτά καταγράφονται στην ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκή έρευνα της Nissan σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες και την εμπειρία φόρτισης των οδηγών EVs, μέχρι σήμερα. Καταρρίπτοντας  πολλούς από τους μύθους που σήμερα εμποδίζουν τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να αποκτήσει κανείς ένα EV.

Ικανοποίηση οδηγών

Για να καταλάβει τι παρακινεί ή εμποδίζει τους οδηγούς να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Nissan διεξήγαγε την έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές  σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαχωρίζοντας το δείγμα  των ερωτηθέντων αυτοκινητιστών EV (ηλεκτρικό όχημα) και ICE (κινητήρα εσωτερικής καύσης).

Τα αρχικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών από ένα ηλεκτρικό όχημα  βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89%  των οδηγών EV να δηλώνει ότι η μετάβαση ήταν η σωστή απόφαση. Πάνω από 7 στους 10 (74%) αισθάνονται πιο άνετοι  και το 77% το βρίσκει πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό, τι ένα όχημα συμβατικού καυσίμου.

Με το 97% των οδηγών EV να δηλώνει ότι η μετάβαση από  ICE σε EV «ήταν όπως αναμενόταν ή ευκολότερη», γίνεται αντιληπτό ότι απεικονίζεται μια πολλά υποσχόμενη προοπτική για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην ηλεκτροκίνηση.

Επιπλέον, η πλειονότητα (70% ) των οδηγών παραδέχεται ότι η αυτονομία των EVs τους είναι καλύτερη από την αναμενόμενη πριν από την αγορά.

Οι Ευρωπαίοι οδηγοί αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση

Καθώς συνεχίζουν να διερευνούν τι προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, οι Ευρωπαίου αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων καλούνται να τους δείξουν τα τεράστια οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας και πόσο εύκολο στην πραγματικότητα είναι να κάνουμε αυτή την μετάβαση.

«Από το χαμηλό κόστος χρήσης  έως τις  εκπληκτικές επιδόσεις, ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Nissan LEAF έχουν αναβαθμίσει την καθημερινή οδηγική εμπειρία προς το καλύτερο», δήλωσε ο Arnaud Charpentier, Περιφερειακός αντιπρόεδρος της Nissan AMIEO, αρμόδιος για την  Προϊοντική Στρατηγική και την Τιμολόγηση.

Παρά τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ των αυτοκινητιστών EV και των αντίστοιχων ICE, η σημασία της βιωσιμότητας παραμένει ξεκάθαρη, με σχεδόν το 85% όλων των οδηγών που ερωτήθηκαν να εκτιμούν την αξία των πρώτων για το ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ηλεκτρική οδήγηση

Η έρευνα απεικονίζει την ηλεκτρική οδήγηση ως ευχάριστη και επιθυμητή, με το 89%  των Ευρωπαίων οδηγών EV να είναι ικανοποιημένο με την εμπειρία του και το 78% να δηλώνει ότι είναι καλύτερη από αυτό που ανέμεναν.

Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο (34%) των οδηγών EV αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή  χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στην ενίσχυση της απόλαυσης πίσω από το τιμόνι.

Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των οδηγών ICE που εξετάζουν την αγορά ενός EV, επιβεβαιώνουν με την σειρά τους ότι η προηγμένη τεχνολογία τους δελεάζει για την μετάβαση αυτή,  καθιστώντας τον ρόλο του ηλεκτρικού οχήματος στην ηλεκτρική επανάσταση,  πιο εμφανή από ποτέ.

Έλεγχος του κλίματος

Η έρευνα κατέδειξε ότι σχεδόν οι μισοί (49%) εκ των οδηγών ICE σκέφτονται την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με το 40% των οδηγών EV  να έχουν πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη αγορά για τον ίδιο λόγο.

Το 33%  των οδηγών EV έλαβε την απόφαση λόγω των μηδενικών εκπομπών των ηλεκτρικών οχημάτων, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σημασία της φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας.

Για να αποδείξει περαιτέρω τη δέσμευση της  να αντιμετωπίσει τις κλιματικές προκλήσεις, η Nissan έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στις δραστηριότητές της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050.

Για την Ευρώπη, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της έως το τέλος της οικονομικής χρήσης του 2023, ενώ θα επεκτείνει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές  στο εργοστάσιό της στο Sunderland με το 20% της ενέργειας του εργοστασίου να προέρχεται από όλες τις επιτόπιες ανανεώσιμες πηγές και να είναι αρκετή για να κατασκευάσει κάθε Nissan LEAF που πωλείται στην Ευρώπη.

 Εξοικονόμηση καυσίμου

Η προοπτική του χαμηλού κόστους χρήσης δελεάζει το 31%  των οδηγών ενός αυτοκινήτου ICE που σκέφτονται να το αλλάξουν με ένα EV. Από την άλλη πλευρά, έχοντας κάνει αυτή την αλλαγή, το 83% των οδηγών EV παραδέχεται ότι το EV τους έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης από το αναμενόμενο.

 Η “συμβίωση” με ένα Nissan LEAF

Με πολλούς αυτοκινητιστές να είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο να κάνουν το πρώτο βήμα προς την ηλεκτροκίνητη οδήγηση, η Nissan έδωσε τον λόγο σε ιδιοκτήτες LEAF, προσφέροντας την ευκαιρία σε αυτούς να μοιραστούν από πρώτο χέρι τα πολλά οφέλη που απορρέουν από την οδήγηση ενός EV. Ξεκινώντας μια συλλογή από μαρτυρίες, η σειρά βίντεο “My Life with a Nissan LEAF” αναδεικνύει τις ξεχωριστές  ιστορίες ιδιοκτητών LEAF, που υπογραμμίζουν τα οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Καθώς κάθε ιδιοκτήτης έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της ιστορίας του Nissan LEAF, το LEAF έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας για χιλιάδες ιδιοκτήτες,  σε όλο τον κόσμο.

…Σταμάτησε να πηγαίνει στο πρατήριο καυσίμων πριν από μια δεκαετία

Το λανσάρισμα του πρώτου EV μαζικής παραγωγής  το 2010 ήταν ένα στοίχημα, αλλά χάρη στους πιστούς ιδιοκτήτες και τους ενθουσιώδεις της ηλεκτροκίνησης, όπως η οικογένεια Monroe, η Nissan δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών άνθρακα.  Ως μια εκ των πρώτων ιδιοκτητών LEAF στις ΗΠΑ, η οικογένεια Monroe εξακολουθεί να κατέχει το LEAF που αγόρασε το 2010. Από τότε έχει διανύσει πάνω από 200.000 συναρπαστικά χιλιόμετρα, χωρίς να σπαταλήσει ούτε μια σταγόνα βενζίνης.

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα του LEAF ήταν αυτά που παρότρυναν τους Monroe στην αγορά του LEAF. Ωστόσο, η αξιοπιστία  του αυτοκινήτου και οι χαμηλές δαπάνες για  συντήρηση, συν το γεγονός ότι δεν  χρειάζεται να πληρώσουν για βενζίνη, ήταν που το κράτησαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, με το LEAF είναι σε θέση να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους για έναν τρόπο ζωής με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί, με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη