22 Απρ 2021

Επιστολή της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, προς Πρωθυπουργό και αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, για έναν ελληνικό κλιματικό νόμο


FofiGennimata.jpg
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ,στις 22/04/2021 απηύθυνε επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την πρόταση της Κ.Ο. για έναν ελληνικό κλιματικό νόμο.

Στην επιστολή της η Πρόεδρος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, αποτελούν προτεραιότητα πια για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για όλους τους πολίτες

Στη χώρα μας θα πρέπει να καταρτιστεί ένα νέο ενεργειακό πρόγραμμα/οδικός χάρτης με ορίζοντα το 2050, το οποίο θα θέτει συγκεκριμένους στόχους για τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης και τη σταδιακή αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και την σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Για να προωθηθεί ένα τέτοιο σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους απαιτείται ένα νέο Νομικό Πλαίσιο, είναι όσο ποτέ αναγκαίος ένας Ελληνικός Κλιματικός Νόμος.  Σε συνέχεια και του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Νόμου για τον οποίο υπήρξε χθες πολιτική συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Διαβάστε ΕΔΩ και την Επιστολή και την Πρότασή μας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη