13 Απρ 2021

Πότε θα κάνετε εμβόλιο: Οι ημερομηνίες για όλες τις ηλικίες


Δείτε όλες τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής και πότε ανοίγει ο εμβολιασμός για όλο τον πληθυσμό.
Υψηλές ταχύτητες αναπτύσσει ο εμβολιασμός τις επόμενες εβδομάδες για περισσότερες ηλιακές ομάδες και κατηγορίες πολιτών, καθώς ήδη βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση των εμβολιασμών. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ημερομηνίες και τις ομάδες που παίρνουν σειρά για εμβολιασμό και αν ανήκετε σε κάποια από αυτές.
Νέες ημερομηνίες για νέες ηλικιακές ομάδες

Τετάρτη 21 Απριλίου: Ξεκινά ο προγραμματισμός των ραντεβού για εμβόλιο για τους εκπαιδευτικούς και τα άτομα ηλικίας 55 έως 59 ετών

Σάββατο 24 Απριλίου: Μπορούν να προγραμματίσουν το εμβόλιό τους τα άτομα ηλικίας 50 έως 54 ετών.
Παρασκευή 16 Απριλίου έως Δευτέρα 19 Απριλίου: Ξεκινά σταδιακά η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τα άτομα με νοσήματα αυξημένου κινδύνου (π.χ. χρόνια καρδιαγγειακή νόσος, σακχαρώδης διαβήτης, νοσογόνος παχυσαρκία κ.ά.) ηλικίας 18 έως 59 ετών. Αφορά 800.000 συμπολίτες μας και το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά σε τρεις ημέρες.
Πότε θα κάνουν το εμβόλιο οι νεότερες ηλικιακές ομάδες

Όπως είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα θα ανοίξει τον Μάιο για τους 40άρηδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Ιούνιο θα προχωρήσει ο εμβολιασμός και των νεότερων ηλικιακών ομάδων, επομένως θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού μέσα στον Μάιο και για αυτή την κατηγορία.
Για τις ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες (π.χ. τουρισμός), ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι θα αποφασιστεί στις αρχές Μαΐου αν θα προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός τους, ανάλογα το πώς θα έχει κινηθεί ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 50 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τρέχει ο εμβολιασμός για τις εξής κατηγορίες:
Πολίτες άνω των 60 ετών
Πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου
Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας
Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω
Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω
Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη